[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
之前冇咩留意啲播放率
想問下loser係播唔到上榜定係好似今次咁播夠數都冇上榜?
不過我見loser其他台都冇上榜
可能未必係淨係903嘅問題?
上次係margin位,但今次唔係margin位
原來係咁thx
唉 呢啲榜本來就唔未必反應到大眾嘅口味
就算啲公司冇課金
啲DJ都有好大preference去揀播咩歌 播幾多等等
睇YouTube view數/streaming榜/賣幾多碟仲實際
成功煲大咗 下星期903應該上返榜
佢兩個真係最撚誇張 無撚哂避嫌呢樣野
小儀夠同Edan熟啦咪又係持平播歌
903會唔會小氣
咁擔保如果另外嗰個唔係mirror
肯定唔會咁大反應
啲逢鏡必反撚乘機走晒出嚟

利申 2個都鍾意
不過903都要屌
上一日咁大把姐 上完咪冇哂noise 可以落返
想知阿正會唔會都播得特別多Edan/mirror
柒頭瓊就收檔啦
當年雞容首心之科學黑走未來見佢有冇出聲?
播最多好似係口水
條女有幾多首歌
容祖兒有幾多首歌
咁都可以有第五真係癲癲地
好多時3:30都係edan時間
夠五點半聲夢多
我覺得呢啲時段係賣出去多

馮允謙(Jay)邀請人氣MV女神「E女郎」譚旻萱(Mandy),擔任他今年壓軸新歌《冬日寂寞考》MV女主角。鏡頭前Jay又送小禮物又唱情歌氹Mandy開心,鏡頭後卻大翻轉,Mandy不停讚Jay靚仔,氹得他甜笑騷出腰果眼。身材高佻的Mandy,令Jay一度懊惱,因為高度相約,埋位前他問Mandy:「你一陣可唔可以唔好著高踭鞋?」又笑言埋怨導演找了一位高妹與他拍MV,爽朗的Mandy立即除鞋,非常搞笑。

Jay新歌《冬日寂寞考》顧名思義在冬季面對寂寞來襲的考驗,而MV女主角Mandy是女明星,入住酒店隔離,加上情傷,心情極差,終日借酒消愁,靚仔服務生Jay為她每日送餐時送上小驚喜,又唱歌又送心意咭氹她開心,冧招百出。Jay笑說:「我在MV飾演酒店Bellboy(服務生),Mandy飾演大明星入住酒店隔離,佢因為失戀成日飲酒,我睇唔過眼佢飲啲酒太渣,所以請佢飲靚嘢!」

得知Mandy都喜歡打籃球後,Jay立即邀請她切磋球技,還建議拍成節目。雖然未落場打波,但二人已見默契,拍攝十幾小時後已凌晨時份,他們除了靠手上的熱咖啡提神,就算不用埋位都在旁為對方打氣。因為Mandy的角色被隔離,主要在房內拍攝,而Jay在房外,大部份時間都沒有對手戲,但鏡頭後Mandy落力在旁講笑話和狂讚Jay好靚仔,讓他保持開朗狀態。同樣地,當Mandy埋位時,Jay在旁聲演對白幫她入戲。之後Jay坦言:「Mandy第一次讚靚仔時我信架,但佢講多幾次我就有啲懷疑。」他笑問Mandy:「你同Edan(呂爵安)拍MV時係咪都有讚佢靚仔?」Mandy哈哈大笑解釋:「我有望住佢講,但我唔敢望住你講,因為我對住你真係怕醜。」讓Jay哭笑不得。

咁林峰有實力好多
係俾首Chok玩死
咁多首好歌係都要搵Chok嚟硬推攞獎
周國賢表示拍完新戲後,要開始為明年4月的九展演唱會做準備,如8、9月的紅館演唱會成事,要緊接開始籌備。

見到啲忽然fans 有得投都唔投就好撚好笑
仆街投錯GIGI 冇投mike
請負皮我 冇投mike
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞