[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
下年到女玩哂
mc 隔離條友唱得好難聽
腎仔演唱會冇我份
block咗唔比人留言
雞蓉好驚咩
「人氣王」姜濤喺今年8月推出新歌《Dear My Friend》,兩個月後經已喺社交平台貼自拍照,預告即將推出「第九胎」新歌,又留言話:「九胎九胎九胎,滿腦子都是你。」但就冇具體談論有關詳情,搞到「姜糖」鬼咁緊張,猛留言話好期待。直至本月初姜濤繼續不停煲他的「第九胎」,留言話:「漫長的過程保持耐力慢工出細活」、「九胎錄到一半發現一首很好聽的歌,喉嚨癢唱一下。」據知原來「第九胎」係姜濤零的突破,因為呢首係同環球唱作歌手AGA(江海迦)合唱嘅新歌《I Know》,亦係姜濤第一首同女歌手合唱嘅作品。而兩人將於明晚(25日)錄影《Chill club》,首次喺節目中現身獻唱。

過往姜濤曾經同女歌手謝安琪、鄭秀文、李幸倪(Gin Lee)、林二汶等合唱過,但就未試過同女歌手有合唱歌。據知,姜濤和AGA互相欣賞,姜濤亦很欣賞對方嘅音樂才華,更有意做埋AGA明年演唱會嘅表演嘉賓,現場獻聲。昨晚(23日)姜濤仲突然出IG Story,留言話之後開個直播和大家交代一吓之後的事情,但就講明唔會係昨晚(23日)嘅事,令事件添上神秘感,而時間上正好同錄影完《Chill club》,公開「第九胎」好配合。
谷演唱會
一陣新疆棉洗版
遲咗2年 由佢啦
人哋有記憶棉
佢有新疆棉
早兩個禮拜出呀嘛 咁就可以係M記聽住姜B唱歌食姜B餐
Aga 有姜濤
Gin 有張學友
拍iswim?
波記兩姊妹火藥味極濃
https://youtu.be/qB0ylxcnQLw

聽返呢首 天窗 合唱版
而如果 女聲唔係容祖国
有冇其他女歌手 可以同軒公 夾到呢個LEVEL
Gin首歌負資產黎
Ivana? 諗起守望好夾
仆街 俾撚伯燈完之後 跟Eric kwok 無啦啦同學友玩合唱 俾佢害撚死
成年d歌真係冇首有留意 playlist仲係聽佢上年美男與香煙 幸福門
希望撚伯成為失德藝人之後可以消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞