[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
乜撚嘢嚟成堆老餅個設計娘到
張poster 好核突
對於外界有指林二汶因此而受到影響,連「叱咜樂壇我最喜愛的女歌手」五強都不入

明明本身二汶就冇得投
呢首真係好聽
明顯key 上去
響淘寶搵人整係呢咁嘅水準
又要問下黃兵jer係黃定藍
林家謙隻碟周圍都好快訂晒
訂左都同我講唔一定有
香港獨有風格 Canton Black Pop

臺 灣 ● 香 港
Deadko《復仇時代 Reven | ge | neration》專輯
─「憐我生於此地。帶我離開,或攜手推翻」

https://youtu.be/ZFIfs7d2lG4

香港獨立樂手 Deadko,音樂風格融合 Trap 與 Emo,以自殺黑金屬、Hip-hop、抒情等多元嗓音,詠唱 2019–20 年間香港茫然、絕望、到悟徹的靈魂。
作為隱喻現實的替身,《復仇時代 Reven | 6e | neration》全張專輯畫面完整,敘事流暢彷彿連貫一齣殘酷劇場,帶我們直面不安,迎接恐懼,嬉戲一場香港青年在歷史洪流中的自毀與重生。

專輯內容: www.surveycake.com/s/7xg6N

·Spiritual Teenagers Ctr. 成員 Deadko 首張個人專輯
·收錄夏宇詩授權同名單曲〈所有愛過的人坐在那裡大聲合唱〉
·德國 DMM 刻盤,臺灣鼎笙壓製
·初回盤內贈全彩海報,臺灣設計師彭星凱專輯設計
·隨附數位版 Bandcamp 專屬收藏碼

支持香港獨立創作者,150 套臺港搶先收藏。
預購即贈絕版數位單曲〈論●●與神性〉,此作品將不會另作發表或上傳串流。

12.10 全臺正式發行,香港陸續有售。

鬥到年尾
唔知會唔會plug呢
好聽到感覺佢係播牒

不過我諗就一定有執過先出街
一定有 佢哋係山上面唱 大把雜聲啦
諗諗下 淨係風聲都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞