[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
點解佢都開到show

施匡翹是近年其中一位最備受期待的新人,除推出了《Stay》、《康復期》獲得不錯的成績外,最近亦在積極籌備首個個人音樂會。昨日(28/11)她出席2022年演唱會記者會,接受《香港01》訪問時就透露了一個小秘密。

她表示,知道自己可以開首個音樂會時,只有一個多月到兩個月的準備時間。她說:「我知道之後即刻搵排舞師排舞,因為最近仲拍緊劇集,突然間聽到公司有呢個想法,當時我都喺度諗會唔會太早呢?我擔心過做唔好,但係下一秒就決定咗做,其實呢個機會好難得。」

她透露,要在繁忙的工作之間安排排舞、練歌實在有難度。她說:「工作之間有一兩鐘休息我就會自己練歌排舞,所以我都唔知一日有幾多時間休息。」
Gin Lee主唱國劇宣傳歌奪港台冠軍 有望蟬聯十大中文金曲歌后

佢有咩歌其實
https://youtu.be/4jLBWCUftz8

兩個月1m views 其實佢係咪買views
連歌名都無聽過
肺炎女歌手
《留下來的人》MV4月出,咁多人討論、quote歌詞
點擊率都係1.3M

佢呢首個傳唱度低咁多,都有1M嚟講,造馬造得好明顯下
1m views得79個comments
佢多人識可能都係因為肺炎
韓國?
仲癲過mirror
嘩 繪本有埋CD
咁一定要狗衝繪本啦
湯令山係咪都有份爭新人獎?
其實音樂台班傻閪係咪個個10後
所以先會將雷動含淚呢啲失敗兼柒
一早畀人唾棄嘅劣質選舉文化再次發揚光大
ABM呀
以前投立法會又要人含淚 而加投個歌手都要
唔講以為鏡攞到最喜愛會世界末日

超浪漫勁溫馨上唔切榜
唔止愛將咁簡單啦,咁多資源咁舖天蓋地的宣傳,又solo 綜藝,又比錢903狂播,擺明係金主力捧佢上上弦一
CHING唔好咁啦。Gareth 好野來,細路仔有野心係好事。開心佢唔將自己視野局限係英文,都有心推廣東歌。
我唔係要邊知贏
我淨係要鏡輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞