[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (44)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
咪係 肉醜到呢
多街客聽就代表全部好鐘意佢要去投咩 下下唔夠人多票就屈人大空卡
鏡粉都會聽林家謙 但只會投鏡
呢層就真係要啲fans先知有冇啦
https://www.instagram.com/p/CW8Js4Jhv44/?utm_medium=copy_link
我想講嘅係好多人聽歌係唔會理呢啲投票
鍾意咪聽歌買碟買演唱會飛囉
又要登記 又要記咩時間去投票
其實唔係咁多人會做

睇返Chill Club頒獎典禮已經知啦
每個項目總投票人數其實得幾萬人

唔好意思

借一借個位嚟

請大家投票俾軒公

多謝大家

上年先係,今年d 鏡fans short 左
同佢哋無咩關係但最高串流量嗰首歌係佢哋既歌
ok, 已投
最高串流量女歌手第1至5排名分別是美國歌手Taylor Swift、容祖兒、美國歌手Ariana Grande、衛蘭及Serrini。

女歌手反而鍾意聽美國多
上咩年 今年嫁
已經冇聽過單春
無左呢首歌都無影響,後面都係林家謙ge歌,應該咁講,對比上黎林家謙真正令香港人聽多d廣東歌
係d人成日吹奏咩話救返香港樂壇,根本有好歌,大家就會聽
邊個
Jace?
https://www.kkbox.com/hk/en/song/bJ-00OaHo98.Lno8.Lno80XL-index.html

唔聽都醒唔起當年首《余春嬌》係佢作
Yes
鄭欣宜打入「叱咤樂壇我最喜愛的女歌手」最後5強,她昨晚出席活動時表示知道消息後,加上收到粉絲截圖稱喜歡其歌曲,即時感動爆喊。欣宜說︰「我曾經是不受喜愛的女歌手,現在竟入圍『我最喜愛歌手』,覺得已經贏了。如果最後有獎更加好,但對手太強,我沒信心。」提到她與許廷鏗代言的外賣速遞平台將結束香港營運,欣宜嘆可惜,相信廣告商有自己原因。
李幸倪(Gin Lee)今日出席活動時,表示與柳應廷(Jer)、陳卓賢(Ian)兩位MIRROR成員一齊拍完廣告後已熟絡,希望有機會在工作上「集齊」12位鏡仔。她說︰「我暫時只曾跟Ian、Jer和姜濤合作。他們3個,我也很喜歡,他們性格好玩又可愛,唱歌又好聽,希望將來在音樂上再合作。」
https://m.mingpao.com/ldy/showbiz/latest/20211201/1638350051449/

提到她撼贏同門師姐李幸倪、江海迦,首次晉身「叱咤樂壇我最喜愛的女歌手」5強,陳凱詠說︰「黐線!完全沒想過,對我來說有很大的意義。身為歌手會聽到很多『聲音』,有人不喜歡你也很正常。我常自覺做得未夠好,這個名單是投票選出來的,因此我如打了支強心針。原來有那麼多人喜歡我,十分感動,能成為5強已覺得贏了。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞