[10月高質愛回家] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈12〉

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
睇小說啦。今季應該小說6卷完,漫畫魔改仲要無咗小說的第7卷劇情上會好奇怪
對我黎講 無職 係 CLANNAD 級
嘅其中一個原因
留名
孫の手:動畫中在製作這一場景的時候,工作人員提出了讓盧迪又或者保羅的同伴來說酒館老闆的臺詞的意見,但是,因為處在那個位置的角色的話,都會不由自主地偏袒盧迪或者保羅其中的某一方,所以這是他們絕對說不出口的臺詞。“至少正眼瞧瞧他的臉吧”這種話,除非是處在毫無關聯的第三者的人,而且是和保羅有同為父親這樣經驗的人物,不然沒人能說出來。我對工作人員這麼說了“再不濟來說,不是酒館老闆的話就不行”,所以這個地方,工作人員就按我的意見進行了修改。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=46004&snA=269
想俾佢踢j
紅毛啲行為好窩心
事事為男主着想
老實講我都收晒貨
動畫做到兩父子心理上既爭扎同反思
喺情感描寫上真係做得幾好
至少令到觀眾對老豆既觀感好左先
不過其實想睇多啲個妹

Btw見到兩父子攬埋一齊,望住老豆喊我都跟住左一齊喊
感覺會差好遠
好在有堅持
你係web黨定漫畫黨?
過去劇透post問會安全啲
因為佢記錯
比起漫畫節奏差好遠 雖然我都覺得唔會漫畫咁大起伏,但一比較原作同漫畫就
小說都有表達到兩父子嘅期望管理都係極差
保羅唔使講啦
魯迪都實在太樂觀
紅毛話一早有心理準備聽壞消息
魯迪依然係諗都未諗過

唔知有冇動畫黨留意
但係呢點都好真實
想問下最後基斯同老豆講自己去完大森林搵
要再去下一個地方搵嗰段有咩意思?
老豆原本冇預佢會幫手搵?
動畫
第七卷web版冇,呢個真係唔可以怪漫畫
以上內容都有少少細節但係要求純動畫黨要有高強度腦補能力
建議剩係睇動畫都補下呢兩集漫畫
原本小說就一開始講野就已經話有幫手搵
動畫就最後好感動原來你有幫手
詳情等補充
我都一直強調
魯迪視點上佢知自己轉生 但諗得唔周全,只有魯迪自己可以鬧自己
保羅視點上怪魯迪就一定係保羅錯晒
今集基斯講保羅衰既位 正正係上集討論撐魯迪一方得出既point
所以根本唔關睇唔睇埋今集事
上集就睇得出保羅壓力好大,今集再強化保羅既感受,令成件事催淚d
係 詳細等水巴補充
保羅自己原本半放棄狀態
以為基斯一直係去玩,發現原來佢一直仲搵緊
跟住自己就打起精神 重新再開始
其實紅毛已經差唔多十五歲,相當於高中生,咁諗會唔會觀感好啲?反而魯迪先真係幼幼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞