[10月高質愛回家] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈12〉

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
漫畫同小說唔同劇情?
最主要睇trailer以為今集最後一幕先擁抱
唔知咁濃縮
邊個match小說d?

btw覺得動畫紅毛太幼幼
但護住男主行為好窩心
幾鍾意女主 但搞到自己好似戀童癖咁
動畫組可摸耳畫大個少少
同問 之前漫畫接小說
其實睇佢上個禮拜嘅處理我就大概預咗佢今集大概係咁搞
意外嘅就只係保羅POV只用個加長版OP就演完,但係如果考慮到製作組想今集演到出發,咁都無可厚非嘅
點解要留5集比第六卷,我都唔明,唔好問我 sosad

呢兩集文戲part都係《未聞花名》嘅長井龍雪導演畫嘅分鏡喎,只能夠話動畫版走嘅係一條比較樸實無華嘅演繹路線
所以我上個禮拜已經 ↓ 咁講
其實16、17集嘅劇情係連貫嘅,我自己係唔建議睇完16衝去睇漫畫,特別係喺漫畫呢段明顯用力極猛(冇話好唔好)嘅情況下,各位ching下個禮拜睇動畫版可能會失望

我係覺得樸實無華又有樸實無華嘅好嘅,唔通又要誇張到好似RE0 S1#18雷姆嗰段嗰陣打晒耶穌光放晒白鴿咁咩,我一直覺得嗰段過晒火
好大唔同
唔該巴打
聽講本身製作組打算cut咗酒吧老闆改用其他已登場人物慳返啲成本 好彩作者堅持一定要用返一個陌生人做呢個位
第四卷對話魔改
第六卷劇情魔改
第七卷消失
第九卷對話魔改

唔好睇漫畫先
我未睇漫畫小說 想好好欣賞個動畫先
完左今季如果睇漫畫係咪會接唔到?
第七卷好撚正
所以我之前話兩邊都有矛盾會再好睇
就咁認錯嘅故事唔係太特別

另外保羅嘅指責正常係唔成立
但讀者知道魯迪唔係單單一個普通細佬 咁樣個故仔再複雜啲 讀者睇到呢到個感受又大咗
又會再思考
thanks
希望動畫繼續出
喊都未喊完就彈左上世把聲好出戲
配樂又唔夠搧情 用op1 2 3其中一首效果應該唔同哂(一開始聽到op2已經ff呢幕會用 咁都唔用真係可惜 )
唔使對自己鍾意小朋友覺得咁羞恥
個人覺得係
係睇就徹底啲小說由頭睇過
佢哋攬埋一齊其實兩個都有喊
本來有餐飯食
仲留左係呢個地方成個星期
有興趣可以睇返小說 或者等水聖巴補充
第七卷講咩嫁
爲左自尊而唔去主動/道歉
呢樣野應該中左好多人
我接受唔到
btw紅毛快d大過
486老豆老母仲搵緊486
講魯迪獨立成長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞