[10月高質愛回家] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈12〉

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
魯迪由條村(喺魔大陸北部内陸)去到贊特港用咗成年(動畫part 1最後一集同part 2第一集係隔咗一年),喺果度同roxy擦身而過,啫係條時間線係

魯迪:啱啱轉移 —> 三人路經米格路德村 —> 一年後到贊特港搭船離開魔大陸到温恩港

Roxy:見到轉移所導致嘅魔力 —> 由西隆返菲托阿領土遇上保羅隊友 —> 路經贊特港,同魯迪擦身而過 —> 返米格路德村

所以你可以理解為贊特港同米格路德村係大概隔咗一年路程,而Roxy都要用一年時間先可以由港口返到家鄉。
thx原來係咁
我以為18集坐船之後講藍毛毛係跳咗兩年
想射精落絕對領域
今集絕對係神回

呢幾集由魯迪菠蘿和好 洛其希同馬撚敍舊 洛其希返屋企
家庭都係最重要嘅要素

由返到故鄉開始洛希其聽唔到念話 淨係聽到一啲石仔嘅聲音 即使同老竇老母溝通到 不過佢哋都係用念話溝通 覺得自己同條村格格不入 自己走咗對佢哋會更好

但其實無論去到邊度 父母都係會掛住自己仔女 最重要唔係話語 而係由心而發對佢哋嘅愛

雖然今集喺劇情上冇乜進展 但成集好溫馨好感動
無職世界係冇好快嘅交通工具,橫跨大陸嘅旅行郁啲就斷年計,你睇果時要細心留意吓動畫提到嘅時間

由返到故鄉開始洛希其琪希聽唔到念話
佢把聲好c伏
隻馬撚一開始已經拍自己心口表達最重要嘅係個心
去到搭緊船都無出現過
應該cut咗啦
上一集同今集都睇到喊
明明記得之前睇小說好似都冇咁感人
深夜一條友對住部電腦喊
real教畜
我覺得又唔係因為靚仔嘅
嘩roxy喊個幕畫到好撚靚,癲左
我想講roxy條村真係好撚窮,roxy屋企連家私都冇
魔大陸等於非洲
都講得幾清楚兩班人係向相反方向旅行
咩兩年前見返老豆
兩班人同時以相反方向旅行
呢樣有幾難明
全部罰重睇

唔識念話係條村到 真係同外人冇分別

蘿莉roxy 喊聲聽到出晒戲
點解今次紅毛暈船唔揸佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞