【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VI

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
#4 Owen Pallett

會拉小提琴嘅fernando torres

實在同標準差太遠

快啲嚴選十大最靚仔indie bands啦 遲吓連登仲勁過NME

1. the xx - 代表oliver sim

呢個真係J死人

london grammar成隊都靚仔靚女
近排係咁j

還好啦 我唔係咁鐘意主音個唱腔

一開頭都係
越聽越鍾意
冇啲特別嘢點算indie

快啲嚴選十大最靚仔indie bands啦 遲吓連登仲勁過NME

1. the xx - 代表oliver sim

呢個真係J死人

london grammar成隊都靚仔靚女
近排係咁j

還好啦 我唔係咁鐘意主音個唱腔

一開頭都係
越聽越鍾意
冇啲特別嘢點算indie

咁我聽下先
#4 Owen Pallett

會拉小提琴嘅fernando torres

又真係幾似
即係逼我出Nicolas Jaar啫

我post 住咁多先, 等你d男神屌打
最近聽cigarettes after sex https://youtu.be/L4sbDxR22z4

好多人講呢隊band, 評價都幾mixed 下, 我自己未聽

我幾鐘意呢個style 聽完好放鬆

鐘意哩隻可以搵啲dream pop聽吓 好聽過哩隻好多

Dream pop我麻麻 呢隊band其實係我係bandcamp搵alternative rock彈出黎

有啲地方落左個shoegaze tag比佢哋
我真係屌左三聲
好耐無黎 
變左講靚仔

為左推post佢哋開始9up
最近聽cigarettes after sex https://youtu.be/L4sbDxR22z4

好多人講呢隊band, 評價都幾mixed 下, 我自己未聽

Dream pop我麻麻 呢隊band其實係我係bandcamp搵alternative rock彈出黎

我真係屌左三聲

咪同某人tag火炭麗淇係Grime差唔多

我真係屌左三聲

留返係自己facebook自high呀叫你地
好耐無黎 
變左講靚仔

平時齋post CD封面同link太寡喇
貼下靚仔吸引啲絲入黎先開心
Oliver sim 肢體動作成個弱智咁喎

我真係屌左三聲

留返係自己facebook自high呀叫你地

點睇都係佢一條友先high多啲

人係無完美架

Clean Bandit個Neil Milan(已離隊

唔准你咁話佢
靚仔做咩都型

Clean Bandit個Neil Milan(已離隊

好多時候紅左嘅indie無舊時咁正
好耐無黎 
變左講靚仔

其實我都係想咁

講咗成朝都無David Sylvian ,點吸引多啲絲打入來
好耐無黎 
變左講靚仔

其實我都係想咁

呢到巴打自貼包大把絲入嚟
好耐無黎 
變左講靚仔

其實我都係想咁

好耐無黎 
變左講靚仔

其實我都係想咁

坐位?
Btw 巴打做咩private咗
好耐無黎 
變左講靚仔

其實我都係想咁

#5 穆斯林男神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞