【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VI

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
MOOR MOTHER - FETISH BONES

Rap/ Dark Ambient/ Noise

https://www.youtube.com/watch?v=fm93dYZIVIo&list=PL27nbrUGH8q72BNZ-sd6jZaAzDRNPhC-i

唔識俾分 當

同佢上一隻實驗作品一樣
我唔知佢係到做緊乜鳩

依張碟聽果陣D噪音音壓同音牆迫埋黎
好似想夾你入去咁

可唔可以用欲罷不能黎形容呢?
VU又出, 太貴, 都係聽我隻十蚊普通版算

https://us.udiscovermusic.com/products/the-velvet-underground-nico-50th-ann-edition-pink-vinyl

大愛粉紅

屌 fans都覺得費

迷人pink vinyl

頂你唔順 要洗滌一下心靈先

Clogs

Post rock, chamber pop, avant garde

https://open.spotify.com/album/1qdSuxFelHtQaDbA4wRrS2

後日就喺星期六啦 快啲俾啲嘻哈音樂我

呢隊嘢仲有冇? 冇聽過佢地消息好耐, bryce dessner都冇提過, 或者有我唔知
MOOR MOTHER - FETISH BONES

Rap/ Dark Ambient/ Noise

https://www.youtube.com/watch?v=fm93dYZIVIo&list=PL27nbrUGH8q72BNZ-sd6jZaAzDRNPhC-i&list=PL27nbrUGH8q72BNZ-sd6jZaAzDRNPhC-i

唔識俾分 當

同佢上一隻實驗作品一樣
我唔知佢係到做緊乜鳩

依張碟聽果陣D噪音音壓同音牆迫埋黎
好似想夾你入去咁

可唔可以用欲罷不能黎形容呢?

聽日聽 啱啱見到阿姊 要洗滌下心靈先
VU又出, 太貴, 都係聽我隻十蚊普通版算

https://us.udiscovermusic.com/products/the-velvet-underground-nico-50th-ann-edition-pink-vinyl

大愛粉紅

屌 fans都覺得費

迷人pink vinyl

頂你唔順 要洗滌一下心靈先

Clogs

Post rock, chamber pop, avant garde

https://open.spotify.com/album/1qdSuxFelHtQaDbA4wRrS2

後日就喺星期六啦 快啲俾啲嘻哈音樂我

呢隊嘢仲有冇? 冇聽過佢地消息好耐, bryce dessner都冇提過, 或者有我唔知

你當無先啦 或者我得閒再問吓佢哋
提外話

FORSAKEN AUTUMN - WHENERE

係我公司黎講播shoegaze算係好少有既
今日下午有同事起左依隻黎播
風評都唔錯
睇黎重型瞪鞋唔再受年輕群歡迎
好似依類輕口味同依賴旋律既新式shoegaze先係主流
提外話

風評都唔錯

打你工都幾開心 可以返工聽歌
提外話

風評都唔錯

打你工都幾開心 可以返工聽歌

樓鹿好似post過呢隊
買左支硬野黎飲
夜D決定聽廢老隻殃金咒黎送酒
買左支硬野黎飲

咩硬野?
買左支硬野黎飲

咩硬野?

鄉音13?
講開clockenflap 我淨係2013年去過, 嗰年記得除咗有franz ferdinand, the 1975 , brmc etc 就係呢個嚟自敍利亞嘅阿叔omar souleyman. 播下d disco music 出嚟拍吓手唱兩句d人已經情緒高脹

佢喺美國都有一定嘅cult following, 奇在donald trump 上台後佢都攞到work visa嚟美國表演, ttng反而一身蟻

新碟: from syria with love.

講開clockenflap 我淨係2013年去過, 嗰年記得除咗有franz ferdinand, the 1975 , brmc etc 就係呢個嚟自敍利亞嘅阿叔omar souleyman. 播下d disco music 出嚟拍吓手唱兩句d人已經情緒高脹

佢喺美國都有一定嘅cult following, 奇在donald trump 上台後佢都攞到work visa嚟美國表演, ttng反而一身蟻

講開Clockenflap,我近年淨係2013年冇去過,記得果年最大highlight係當年仲未變成瘋蝗漿嘅GEM夜晚喺大台表演
據講佢開始表演嘅時候,台下啲人走哂
其實我年年都好支持Clockenflap
但今年咁賣飛法真係冇咩意欲買

等佢出line up再決定去唔去

講開Clockenflap,我近年淨係2013年冇去過,記得果年最大highlight係當年仲未變成瘋蝗漿嘅GEM夜晚喺大台表演
據講佢開始表演嘅時候,台下啲人走哂

真係Get Everybody Moving

自以為是, 我煮乜你都要食嘅態度

Eric Lau - Examples
Instrumental Hip-Hop

https://open.spotify.com/album/28SBlJC9xoNxZzxcBtHeOD

香港出世
移民左去英國嘅Hip-Hop producer
隻隻碟都咁好聽
如果鍾意聽我之前post過嘅Kaytranada同Oddisee
佢啲歌一定啱聽

舊年Forbes同佢做左個簡單訪問
https://www.forbes.com/video/5106404911001/

啱啱去FB look咗轉啲俾咗like或者心心嘅囡囡嘅propic 感覺上今年條line up唔太吸引 都喺到時睇吓條真line up點先再決定是未shut up and take my money

啱啱去FB look咗轉啲俾咗like或者心心嘅囡囡嘅propic 感覺上今年條line up唔太吸引 都喺到時睇吓條真line up點先再決定是未shut up and take my money

d 囡囡吸唔吸引先

d 囡囡吸唔吸引先

吸引就俾咗錢啦 觀望多一下先
買左支硬野黎飲

唔好再叫竇唯做廢老

d 囡囡吸唔吸引先

多唔多人俾嬲或者留comment屌柒冇line up?
提外話

風評都唔錯

而家呢代好似班架仔都唔興落重Fuzz

Eric Lau - Examples
Instrumental Hip-Hop

https://open.spotify.com/album/28SBlJC9xoNxZzxcBtHeOD

香港出世
移民左去英國嘅Hip-Hop producer
隻隻碟都咁好聽
如果鍾意聽我之前post過嘅Kaytranada同Oddisee
佢啲歌一定啱聽

舊年Forbes同佢做左個簡單訪問
https://www.forbes.com/video/5106404911001/

之前喺last fm見過呢個名, 有興趣

d 囡囡吸唔吸引先

多唔多人俾嬲或者留comment屌柒冇line up?

Joe 'Rilla' Dobson No announcement and tickets already at $1400?! This isn't Glastonbury!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞