【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯VI

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Beach House有新碟

咁快
我又要樓鹿推介十隻britpop碟

小朋友都推介吓十隻最愛AV碟啦

小朋友應該淨係識三上、高橋

打個J都無品味過人

屌你睇本土流出啦

冇高清又冇劇情
Beach House有新碟

呢隻係bside+rarities 嚟
(indie)Clockenflap未出lineup已加價

佢地個腦唔知咩構造
都戇撚鳩鳩
Lineup都未有就賣飛

未有lineup 就買都on9, 有d應該係純粹入去打咭嘅港女嚟

佢地個腦唔知咩構造
都戇撚鳩鳩

未有lineup 就買都on9, 有d應該係純粹入去打咭嘅港女嚟

巴打都幾早起身
利申 6點幾就起身返工
國際巴打仲嚴選梗十大嘻哈?
好 講真
比起嗰十隻八隻碟

我上次想大家明白嘅重點係
Shoegaze好多好作品都唔喺LP入面出現 而係出EP 出7寸咁
仲有第二點
就係Shoegaze並唔撚係英國人專利
呢點係我最撚柒唔撚Buy班柒頭老屎忽嘅觀點
淨係同一個年代美國班Indie友都唔少好嘅Shoegaze
第三點就係
啲人好自然忽略晒九十年代末到二千年頭嗰段所謂Shoegaze已死嘅時間
出現嘅Shoegazers

十大尹光十大阿蛆就有

佢地個腦唔知咩構造
都戇撚鳩鳩

巴打都幾早起身
利申 6點幾就起身返工

7點起身
ttmr ride
tmr ride

十大尹光十大阿蛆就有

係咪想我嚴選十大阿蛆金曲

我啲Hip-Hop choice好大路
隨時大家聽過哂仲熟過我
今晚番到屋企選下啦

十大尹光十大阿蛆就有

隨時大家聽過哂仲熟過我
今晚番到屋企選下啦

我想睇你吮阿蛆多d

十大尹光十大阿蛆就有

隨時大家聽過哂仲熟過我
今晚番到屋企選下啦

我想睇你吮阿蛆多d

ttmr ride

今日呢邊slowdive賣飛, 去!

十大尹光十大阿蛆就有

隨時大家聽過哂仲熟過我
今晚番到屋企選下啦

我想睇你吮阿蛆多d

ttmr ride

今日呢邊slowdive賣飛, 去!

特登燈香港
然後你就有得睇
好 講真
比起嗰十隻八隻碟

我上次想大家明白嘅重點係
Shoegaze好多好作品都唔喺LP入面出現 而係出EP 出7寸咁
仲有第二點
就係Shoegaze並唔撚係英國人專利
呢點係我最撚柒唔撚Buy班柒頭老屎忽嘅觀點
淨係同一個年代美國班Indie友都唔少好嘅Shoegaze
第三點就係
啲人好自然忽略晒九十年代末到二千年頭嗰段所謂Shoegaze已死嘅時間
出現嘅Shoegazers

老鬼覺得shoegaze喺英國佬嘢 會唔會本身喺因爲佢哋開始嘅出現就喺因爲太過小圈子 自己班友喺道圍爐 所以先有個印象shoegaze就喺英國佬嘢 嗰情況有啲似美國嘅Grunge咁,你唔可以話其他地方無 但一聽到Grunge 就會諗起哩啲就喺美國佬嘢 不過個世界就喺太多是是但但嘅人 睇流出就當自己睇AV 咩都無所謂同唔清唔楚咁 自己又點會進步先
利申: 以我記憶老吹

十大尹光十大阿蛆就有

隨時大家聽過哂仲熟過我
今晚番到屋企選下啦

我想睇你吮阿蛆多d

高質討論梗嘅時候 又見到阿姊 個心又離一離啦
VU又出, 太貴, 都係聽我隻十蚊普通版算

https://us.udiscovermusic.com/products/the-velvet-underground-nico-50th-ann-edition-pink-vinyl

大愛粉紅

https://us.udiscovermusic.com/products/the-velvet-underground-nico-50th-ann-edition-pink-vinyl

大愛粉紅

屌 fans都覺得費

大愛粉紅

屌 fans都覺得費

迷人pink vinyl

大愛粉紅

屌 fans都覺得費

迷人pink vinyl

頂你唔順 要洗滌一下心靈先

Clogs

Post rock, chamber pop, avant garde

https://open.spotify.com/album/1qdSuxFelHtQaDbA4wRrS2

後日就喺星期六啦 快啲俾啲嘻哈音樂我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞