11月!港產片大混戰!(16) (梅艷芳/智齒/喜歡妳是妳/假冒女團/馬達‧蓮娜/一級指控)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
>$16,000,000
因為一個係美人,一個係毒男
講笑,大家都是愛港片的
其實毒男已經講得好客氣
呢個po開頭嘈得仲勁
btw
聽日智齒上
又係時候玩票房競猜遊戲
估智齒嘅開畫同/或total票房
我先:
開畫12萬
total400萬左右
個個post都LOOP
琴日排隊買飛,前面個呀伯問梅艷芳套戲講乜
職員:咪講梅艷芳囉
伯:吓,佢死咗好耐喇啵
職員:
去翻一個本質問題 點解作為一個食客要救翻你個餐廳先食客唯一要關心的唔係應該係食物質素咩

你咁講就好似黃店煮得好難食就係都要去照食 因為佢好黃咁(比喻法 非指所有黃店都難食 亦非指所有港產片都垃圾)
sor但我諗起
佢叫李龍,我叫李基
我地隊組合就係叫李龍基
套戲未上,睇都未睇過,就盲目屌左先,
佢地反鏡反撚到上哂腦,冇得救,亦唔需要理會。

以前香港影壇咁興盛,就係因為百花齊放,大卡士大片、小品文青、淫賤A片,甚至係亂鳩咁黎既作品一樣會上,因為百貨應百客,你一個人唔鍾意睇,唔代表佢冇巿場價值,就係因為多片種選擇,養活到台前幕後之餘,巿民亦喺呢種娛樂身上多左消費,有錢返,電影公司先有動力不斷去拍新作,令成個巿場活躍起黎。
開:15
埋:300-350
早兩年都成日會諗點先救到香港電影
而家發現諗嚟都冇咩用

好多嘢都係唔試唔知

就算好多明星效應嘅戲
起碼有錢收先

有錢自然有人拍好戲
廿年後變成經典

我只係抱住信念係認真做嘅嘢係會有人欣賞嘅
同埋有危就有機
今次子華神唔知拍成點

https://youtu.be/B_RXfmvKYrE
咁你覺得王晶賭場風雲係成功定爛片 佢滿足到好多人過年入戲院睇幾個大明星嘻嘻哈哈熱鬧一番就算的目的
明明個票房成績幾勁
偏偏冇乜傳媒報導
其實一直都係講緊百貨應百客依樣野者嘛
係唔知點解係都要搞到有你無我
外國電影圈嘈marvel又係咁
個比喻好有趣
第一次估票房
我諗350萬
首先唔係因為佢係港產片,好睇與否都盲撐
講真煮得真係難食咪唔好食,唔食港餐咪食西餐、日本菜、韓國菜
大把好睇、好爛啦
但人地話嘅好食/難食係咪等同自己嘅好食/難食?

另外,所謂「滿足到好多人過年入戲院睇幾個大明星嘻嘻哈哈熱鬧一番就算」其實只係其中一個結果黎,有人想睇完有得著、有人為攝時間
咁我都唔相信睇王晶作品會得到發人深省嘅大道理嘅

咁相信都答咗你<賭>係成功定爛片
利申:<假>唔會睇,吸引唔到我,但希望哩碟餸好多人食令日後多啲港式菜
到我唔明點解要搵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞