11月!港產片大混戰!(16) (梅艷芳/智齒/喜歡妳是妳/假冒女團/馬達‧蓮娜/一級指控)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
睇左,堅伏😵😵
馬達其實係慢d同麻麻個彩蛋,我覺得有70 分
截至下午1時,以下3套電影暫時全日 (13/11) 累計票房如下:-

《梅艷芳》衝破 $1,700,000
《永恆族》接近 $1,500,000
《長津湖》超過 $1,000,000

* 資料只供參考 *
長津湖
雖然兩套都係水準以下架啦
反而我覺得喜歡妳是妳好過馬達
喜歡妳是妳至少buildup到段關係出黎
馬達係做唔到囉
我都無咁快,要清哂堆西片先
被無限劇透
原來你就係

另類劇透
唔係啩仲諗住睇喜劇妳是妳,因為佢講教會女校,我都係天主教女校出身,本身又幾like楊偲泳

而家要諗諗先
巴打,我鍾意你呢個另類劇透
真心咩
想知啲位有冇人坐
做神功戲時你會唔會入場啊
睇一級指控見到方中信講既對白好諷刺
預告*
屌下教畜
https://www.facebook.com/710476795704610/posts/4735143203237929/?d=n

【《長津湖》九展場次爆滿 院線老闆黃百鳴現身 入場觀眾稱工聯會、廣西社團包場派飛】

以韓戰為背景的愛國主旋律電影《長津湖》日前在港上映,今日(13 日)在 Cinema City 院線下其中一間戲院星影匯的所有場次全部爆滿,變成一片「紅海」,而下午更出現六院齊播《長津湖》的「奇景」。記者今午到場視察,發現香港廣西社團總會正舉辦「長津湖電影欣賞會」,慶祝中國共產黨成立 100 週年。有入場觀眾表示,門票是由工聯會、廣西社團總會免費派發,亦有觀眾入場前向記者表達心情:「梗係對美國好反抗嘅,中國偉大!」

Cinema City 院線老闆,藝人黃百鳴今午亦有現場戲院外, 並在香港廣西社團總會的宣傳牌前與觀眾合照。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞