11月!港產片大混戰!(16) (梅艷芳/智齒/喜歡妳是妳/假冒女團/馬達‧蓮娜/一級指控)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
你攞荷里活嚟講,人地百花齊放,爆谷爛片一大堆,有質素嘅戲都好多,呢幾年有質素嘅港產片拿上手有幾多套?觀眾對港產片都冇晒信心啦,仲搵偶像拍爛片吊住條命都話冇問題?有問題係應該從根源解決,我同有啲巴打前面都講過,港產片最大問題係連一劇之本都未搞掂,有好嘅劇本就算低成本製作都可以高質素輸出,有好劇本俾你偶像揸旗又點話,仲可以相輔相成添
Er 其實你講嗰兩部我都冇睇 但係好明顯部份香港觀眾係淨係想睇呢類型嘅大製作 如果唔係個票房都唔會咁高

而且得罪講句 但至少我唔會好似部份連登仔咁偽善 一方面又話支持香港電影人 一方面又叫人唔好去睇 或者劇透一啲由香港電影人所製作嘅香港電影 甚至係慶幸佢哋唔收得
所有動物都是平等的 但有些動物比其他動物更平等
所有香港電影人都值尊重 但有些香港電影人比其他香港電影人更平等
本身佢個樣都ok
但你一話佢係哥哥就即刻太大反差

完全冇眼神,難聽d講有d道友樣
未睇電影
睇trailer/製作特輯,覺得劉俊謙演到憂鬱,但演唔到意氣風發嘅哥哥
不過套戲講梅艷芳,拍得哥哥太有性格嘅話,突出唔到梅姐
兩日700都唔得?
既然你咁問……
就係度搞個估票房比賽
估梅豔芳開畫同總票房
我先:
開畫30萬
total2000萬左右
不過有Disney +

可能會有班人等上架
可能係佢地眼中要搞到好似早三十年台灣咁
死剩art film/影展戲先叫港產片復興
但台灣近十年都開始搞返起主流片啦
唔會啩
利申marvel fans
但係D+通常都要等大約兩個月喎
對智齒卻步,點解要跪,拍d咁嘅戲?
當年都寫唔足
而家係修補嘅時候
我地一齊幫佢手
可以加:
鍾雪瑩
梁頌恆
Alma

咁冇咩巴有冇睇16:9YT
你講嘅嘢前提係投資果班識唔識節制
坦白講 而家係連會唔會發生呢件事都唔知
相反我又見到係而家明知會蝕
但係好多人都試緊唔同嘅嘢

你之前其他po講嘅嘢我有印象
新人初出茅廬臨摹一下又唔得
投資果面想保守啲又唔得
會唔會其實唔係佢哋有問題
而係一班飲港產片奶水大嘅人有問題呢?

韓國片係勁
但係得罪講句
係拍果班人勁咋
唔係入場當睇咗果班人勁囉

唔好意思 可能語氣重咗
但係好真心
排星期五開畫 應該可以谷爆開畫票房
估開畫150萬 total 4000萬
我估5000萬近6000
梅豔芳?條片無咗
唔跪重有老細比你下次再拍自己野?
唔好唔記得智齒都係上面課水先拍到咁既規模
劉俊謙嗰陣仲係新人嚟
放過佢啦
戲院所有期畀哂永恆族
場場full咁濟
點會唔掂
講埋呢句算
劇本掂定唔掂
都講緊佢寫果陣時要食飯或者交租

啲錢邊度嚟?
有時我覺得連登真係平行時空嚟
澎湖海戰,又稱施琅攻台,清朝消滅鄭氏王朝之戰爭,澎湖四大戰役之一。1683年福建水師提督施琅在澎湖海域與東寧水軍對戰,清軍先敗而後勝,東寧統帥劉國軒集潰勇從澎湖吼門水道逃竄。劉國軒戰敗消息一出,鄭氏王朝內部無心抵抗清軍,未久延平郡王鄭克塽率眾薙髮降清,南明東寧王國自此覆亡,結束在台灣22年統治。

古裝片?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞