11月!港產片大混戰!(16) (梅艷芳/智齒/喜歡妳是妳/假冒女團/馬達‧蓮娜/一級指控)

1001 回覆
35 Like 6 Dislike
又支持新導演
郭富城任賢齊林家棟
咁2套對比我又真係覺得soho吸引啲
利申2套都有睇
Cast 好似幾新鮮?
睇個勢可能過唔到1億
其他城市唔鍾意睇香港故事除咗警匪
估唔到係soho
Soho 唔需要你對以前嗰個年代有認識都入到口
但係anita 對海外年輕觀眾嚟講冇咁易入口
後生嘅甚至唔認識梅姐
可能上年紀嘅海外觀眾會有感覺啲
馬達蓮娜得返勁少院有得睇
我仲未睇
係就要快喇
有無巴轉頭一齊《山旮旯》
7點場
【14/11 星期日票房速報】

截至下午3時,《梅艷芳》、《永恆族》及《長津湖》全日累計票房如下:-
《梅艷芳》衝破 $2,500,000
《永恆族》超過 $1,700,000
《長津湖》超過 $1,300,000

* 資料只供參考 *

#梅艷芳 #AnitaMui #Anita
#永恆族 #長津湖
以為落咗畫了
又嚟
5:00場
me too
只會越嚟越少場 要睇就快
同場
https://m.mingpao.com/pns/副刊/article/20211114/s00005/1636827551661/什麼人訪問什麼人-張愛玲的故事-為什麼這麼難說-訪許鞍華

訪問尾聲,忍不住探探口風,會不會還有下一個執導張愛玲作品的計劃?「我覺得暫時是一定不會。」答得很快,然後許鞍華再補充一句:「以後都未必會了。我是真的未想到方法克服這個電影結構的問題。或者以後再有人拍(張愛玲)電影會克服到,但我自己不行。」

不拍張愛玲,但還是希望她能像自己的紀錄片,繼續好好拍電影。「遲少少再打算啦。」許鞍華笑着:「疫情之後,我們所有人看待事物的方法都跟過去有些不同。以前我確實是有幾個題材,但不知為何,要現在拍好像已不太可行。我猜要過一段時間才會再拍,要知道自己對這些發生的事情有什麼感覺。」

都未必係冠軍
其實港產片係台灣上
票房拍得住西片已經好勁㗎喎
本身港產片喺台灣嘅票房都麻麻㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞