歐美主流樂壇集中討論區66

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
牙tay唔算太親生啦講真
red乜都冇
跟住今年又比人分豬肉

同埋adele兩次橫掃grammy,特別係25嗰次,我諗主要都係因為銷量已經bug到不得不比佢嘅地步,而且睇今次啲人對30嘅反響,如無意外30應該都會繼續打橫行
牙tay snubbed咗幾屆啦
red
reputation lover 閘都入唔到
folklore就分豬肉
Adele呢種style岩Grammys胃口
佢自己都知25個次其實lemonade應該拎多d
不過grammys對experiment作品不嬲唔多鼓勵

30 Aoty九成入硬袋,係睇袋唔袋埋song/record
不過聽咗幾首新歌用EOM做lead真心唔明
2nd single揀I drink wine都唔用love is a game
2023年Grammys仲有段時間啦
嗰陣可能ts10都出咗 riri又出埋
Riri出到先算,等到冇期望
佢之前隻碟吹到好大製作到依家咩聲氣都未有仲日日賣緊化妝品
我就覺得唔會咁易畀30攞aoty
又係玩抒情..話曬taylor都係玩alternative先攞到三封
D critic講到係佢most ambitious work + best album
大突破未必有,應該base on佢本身genre再go further

後日聽完先可以下定論
但folklore 個畀The Weeknd 先係比人snubbed 因為half time唔表演一個nomination 都無
不論樂評獎項銷量 afterhours都唔夠folklore嚟嘅
但係唔計folklore ah都係top嘅水準
一個nom都冇就唔對路 擺明玩嘢
3首新歌奠定咗30會係Adele目前音樂生涯嘅藝術巔峰
但同時令大眾流行度同傳唱度減低咗 兩者會有取捨

Adele去到今時今日嘅地位要追求嘅應該係音樂嘅quality and artistry instead of 取悅市場
初初聽到easy on me其實有稍失所望 但聽到另外3首新歌就驚喜萬分
不過easy on me對比其他新歌的確較易入口 流行度高d
加上太耐無出歌要試水溫 所以都理解點解揀呢首做first single

另外Love is a game對我嚟講已經超越咗以往所有歌 但我覺得唔適合打單
AH提左名都唔見得會穩拎
唔係AOTY 啦 其他有得鬥下 起碼唔會係HER拎咁
反而我覺得EOM做左個好好既intro.
銷量唔夠
未必拎到,所以格硬唔提名就冇問題?
講起songoftheyear就覺得cls
Taylor係年度歌曲提名最多嘅歌手
blank space嗰年唔畀都算
lover cardigan都snubbed曬
輸比bad guy有咩問題?
閱讀理解一百分
song of the year注重詞曲
billie橫掃嗰四個就唔好講啦 ntr tun都輸曬就知咩事啦
唔明點解taylor可以紅到咁
個年重有thank u,next
No offence 但時間已經證明左夢遊>tun
咁都唔係tun ntr顆粒無收
thank u next 冇入圍songoftheyear
AOTY比Billie完全冇問題, 剩低嘅Grammy要捧上位都無辦法
佢自己都講Ari值拎奬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞