『緊急尋人」朋友個中同失蹤左一個星期

1001 回覆
699 Like 38 Dislike
Lm睇完發覺樓主成日都彈出彈入前後
供詞又前後有出入
開頭又好緊張講到好想快啲搵到咁 但後尾畀人講一兩句就話多謝大家講到唔再洗大家幫手咁
正常如果真係緊張件事嘅我諗報完狗之後都唔會唔洗其他人幫手?話哂多一個人幫手都更易快啲搵到
諗番大角咀嗰單
又係身有屎嗰個走去報警
仲要大肆宣揚尋人
無錯 最可疑係同房
好恐怖而家聯絡到事主屋企人未?
Push
好撚癲 上黎開個po搵人可以比人搵到你兩個咁撚多疑點 大佬真係睇到心寒

自己做過咩心照
幫up
呢單野真係唔可以比佢沉
樓主肯定有可疑
你收埋咗個fd去邊呀 去自首啦
天網恢恢 實會比人搵到
同人share租租既好似都係叫roomate
都未必,
事主會有屋企人,朋友等,
好難捏造事主嘅性格,日常習慣等資訊,
好易被識穿的。
樓主去自首啦

啱啱好六個字
最後出現地點肯定係石門?
問咗學校?

你兩條友好古怪囉
又話冇返學,但尋人單張上寫下課後失蹤。

尋人單張同賣樓poster又咁似?黃底紅字。

又話有人幫手報咗警,但又見到屋企人報警(之前有講屋企人同事主關係差,冇報警),到最後又有一張自己去黃大仙警局報警。

1)
2)
3)
Bullet point 用括號喺網上,Whatsapp上用都少見,通常都用 . 一點嚟代替。

開頭又話唔識roommate,但之後咁快就俾咗個acc俾roommate 用,你話roommate係男,但個聯絡電話號碼係個roommate,查一輪後原來個電話號碼係屬於Candy。

Candy和搵緊事主嘅中學同學又咁啱係AA。

自首吧。
米俾佢沉
Push
我覺得因為個標題啲人淨係入嚟推 冇睇內容
去到#1000好快沉
睇樓主都係想大事化小小事化無

洗唔洗另外開多個post?
參考當年石棺案,大膽假設推論

樓主(主腦)=曾祥欣
同屋朋友(可能樓主假扮)=劉錫豪
事主中同(可能樓主假扮)=張善恒
事主菠蘿=張萬里(遇害)
Candy Wong=小草
作案模式=石棺案加周凱亮案
可能地點:新蒲崗工廈
屍體地點:貨櫃
揾得返事主在生還好,揾唔返件事就好有可能係咁
不過學樓主話齋,警方應該會查既我相信,暫時除左樓上巴打揾到啲疑點,你地處理手法的確吹你地唔脹。不過唔好忘記,周凱亮案係衰太有自信,而石棺案係衰一個女人爆全部人。所以,小心del哂fb post好驚既candy wong爆件事出黎

利申 有少少中二病,sorry啱啱好六個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞