『緊急尋人」朋友個中同失蹤左一個星期

1001 回覆
699 Like 38 Dislike
幫推LM
你真係好撚弱智,你同失蹤嗰個係咪匡智院友啊
幫推
呢句就好奇怪
正常唔會講人命關天
因為講呢句好似已經好肯定知道事主已經出事並且有好大機會死咗
如果事主真係冇欠債冇情緒病冇行山,咁就算失蹤都好大機會只係自己選擇離家出走之類
樓主根本好多基本嘢都未問清楚/度好就嚟開post
上面講得啱,感覺係為做而做
仲要中間有少少玩膠feel, 認真尋人點會咁樣回post

如果而家有同科同學/老師搵返當事人到底有冇上堂、甚至係當事人嘅timetable會容易啲

但無論如何,roommate 同事主關係都係偏親密,先有可能入到對方電腦個pin check email(/直頭入到電話解除findmyiphone),但咁嘅關係就更加解釋唔到點解一個星期後先打鑼打鼓搵
哈。破綻
似係吹走左
我都覺得有啲位好古怪
roommate之間會交代行蹤
講緊係朝早返學晏晝去邊喎
日光日白男人老狗點解會交代?
幫公司訂水呢一個位都有種特登講出嚟製造證據嘅感覺
然後roommate當日就發現事主失蹤,又即刻緊張到開佢email嗰啲,但咁遲先報警貼街招
bookmark定等破案
push
想當年大角咀都係高登一頁破左案
你又唔識佢你點知,我識佢呀,佢有賭富途牛牛,short put左好多,搵roomate幫手填數。個日上律師樓搞破產,點知比追數佬發現,於是的左佢去貨櫃箱,打死左,而家條屍係個貨櫃。你係roomate老細,問roomate單野搞成點,roomate話佢失蹤,所以你上黎開post搵人。
原來追數
roommate親過屋企人
lm
見完你依句完全唔想幫你
係唔係落左地下賭場又輸多鋪 比人彈緊JJ無錢比?
定叫雞無比錢 話哂都破產
同埋依到連登黎 報左狗都唔好比人知 人地會當你藍屍
佢呢個同居嘅“朋友”可以私底下懷疑下
開得post又呢樣唔知個樣唔知
當時你朋友打俾失蹤者問失蹤者行程,有冇聽到當下背景聲係做緊啲咩?係街?定靜音?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞