『緊急尋人」朋友個中同失蹤左一個星期

1001 回覆
699 Like 38 Dislike
大膽9up

1.先假設失蹤個個係asshole仔唔讀書跟埋啲mk撈/玩偏
2.原因樓上有人話佢玩外仔,加上返埋啲唔知乜工,同屋mk妹撈地產又貨櫃又盛,成班都已經唔方正路,可能仲有傳銷,財仔或者其他偏野。
3.之後同屋讀既事實又唔清唔楚,奇奇怪怪,話返學但原來又update當日冇返學,根本最後只得同屋見過事主/知佢行蹤。
4.先忽略事主差人錢著草或者其他不能聯絡身邊人(家人/朋友)既可能性,係香港失蹤一星期根本好有問題(除非你係14歲mk妹玩離家出走),所以假定事主有可能遇害。
5.再綜合各位連登神探提出既周凱亮模式犯罪推論,我再引用小草案模式犯罪推論。成件事就係事主同mk妹同屋跟朋友(大佬)撈偏,而因不明原因(金錢/衝突/女人)被害,兇手(一個或多個)同mk妹參考石棺案利用貨櫃收埋屍體,雖然處理屍體呢part過到骨,但避免事主失蹤太耐令人起疑,唯有參考周凱亮賊喊捉賊。
6.我既推論係想同mk妹講,你宜家講個事實出黎做污點證人都可能可以脱罪。

唔好再扮野了
都類似

但你咁講一講,呢2日實返貨櫃處理條屍。。。
搵人搵得太周凱亮
唔係趁八號風球掉佢落海?
樓主都要啦,佢都有份講大話
自首啦
似喎
啲黃底紅字風格同尋人啟事一樣
啫係roommate係女人?
點啊答到你係打比朋友定個roommate 未
你呢點係由邊到得知?個roommate同你朋友講再同你講?
呢個女人又係乜水 可以聯絡佢本人啫係佢識失蹤者
睇相好似都有啲年紀
係失蹤者家人?
樓主話係roommate 電話嚟
啱啱好六隻字
• 03:58:22
覆左了,係roommate ,因為失蹤者屋企人關係麻麻,無人理到佢,而佢同roommate 搬左出黎住~一年,而街招係roommate 整,所以都落左佢電話,報案人都係roommate 。

至於屋企關係有幾麻麻就私隱了
佢話打唔到張野上面個電話都可以聯絡佢本人喎
唔係兩個人黎?張野個電話係roommate咁呢個女人係邊個?
我send 我acc比roommate 啦
Btw大家幫下眼多謝大家
一定啦 八號風球做嘢冇人發現
條街冇黑警 冇啲八卦廢老
hi 我借左樓主個acc

我係失蹤者個Roommate,好多謝大家關注呢件事
我朋友菠蘿,佢當日同我講佢去返學
結果到而加都未返,我第二日就報左警
佢失左蹤,當務之急係要搵返佢
希望大家幫幫手🙏🏻🙏🏻
個手機號碼係我早2日買嘅一張電話卡
大家唔洗咁緊張,因為放得上網/街招
其實都預左有負皮同評論
唔想因為咁影響比自己比人起底/打擾
事情已經第8日啦,希望大家專注返搵人
因為黃金72小時已經過左
你男定女
你自首啦
我借左樓主acc

我係男,多謝你地幫手報案
警方打左比我啦,而加疑問解答左啦
candy wong?
想連登仔幫手追數
答左係邊到
我哋報案,但狗知你電話仲打到比你
想呃邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞