[露營師] 第24個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
因為佢有2個套管駁長...
兩邊都套上去就會遮住
就係咁on9...
所以先問下有冇師兄教點set
睇你點放嘢,有啲人鐘意外掛哂啲gear出出面,咁細袋都冇問題。
我個人就鐘意乜都放哂入袋,感覺揹超上來會好啲同安全啲。
所以我會比較鐘意買大L數嘅袋。
原來巴打係指套哂2邊
淨係套個底就得
一係買支232cm
得1個套管
去到191-232cm
點睇Msr elixir 2
同價位仲有咩選擇
天氣好好想帶老友去露營
同埋自由之魂賣去香港果D都係用DAC骨同釘
點解我用緊Gregory Baltoro 75L
帶一隻2人營,0度睡袋,櫈,蜘蛛爐,Cookset(arisu 29cm+大messtin),2張V2,餐具,杯碗碟同營燈等等都差唔多打爆晒...
張天幕同L6枱都要外掛
可能啲野本身packing size 好大
或者個袋有好多空間冇用盡

直立咁睇個袋
每一層裝完其實佢四邊仲可以塞啲野入去
你個咩營先輕個d二人營拎骨出黎分開放,營帳可以壓到好細。同埋枱櫈的確係掗位
3F營 應該唔算大舊
依個建議唔錯 下次試下先
一直跟人地做法 用隻營包住D骨一次過卷埋
我相信好多人都係咁做,慳位好多我自己有買番個袋番放骨
其實佢都無話代唔代理賣唔賣來香港, 你講既應該係PRETENT, 的確係DAC骨/釘, 韓國布。

佢慢慢phase out 佐D平同細既營, 而家賣大營多, 因為日韓台果邊幾BUY佢呢隻牌子既大營, 香港同大陸玩家比較少買佢D大營, 一來貴, 講極起標都六千, 貴到幾萬都有。二來香港人露營都係快閃多, D牛龜咁大隻既完全唔受歡迎。
但係想知會趕走定罰錢
唔該曬巴打們既解答
不過我已經買左果枝同用緊
唯有將就下
而家都唔使做香港人生意, 早幾年自由之魂真係好抵屌, D骨唔係DAC就YUNAN, 同埋唔貴, 三楓同靜星比唔上。而家就淨係識推D大營, 限定版, 香港都有間鋪助長佢啦, 轉佐色貴成倍嘛。
會即場要你執野走
睇你拆哂啲野先會走人

之後再寄信叫你上庭

睇個官判罰幾多錢
大陸黎講佢都算有心發展
當然價錢都同外國貨有得揮
都係睇消費者個人選擇
但質素黎講係有可比性如果唔介意支那牌子

Pretents 果d用落 都ok
用緊lightrock 2 同mega
個設計都幾特別同實用
由其係mega, 解決左金仔冇head room問題, 2個人用岩岩好

Lightrock 2就實係好緊湊
我2條友瘦底都覺得迫
但就真係靚仔同易起

轉色果d賣成倍就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞