[露營師] 第24個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
半夠瞓但都有啲迫
https://www.amazon.com/dp/B07VCN7TNB/?coliid=I3MEN15ZHD2BAS&colid=2TJI3NIVRVO9A&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it
想問下有冇巴打用過呢款野? 見佢寫到好頂得凍又防水咁
都係投資一個大牌子0度睡袋吧
我都用佐4年, 但轉佐用MSR分體爐之後煎野好好多
每次我望住個卷完都仲大舊過個營袋就好頭痛..因為打孖黎..
定係因為我唔識卷同塞
如果係羽絨9塞就可以😬
係,放最低鳩塞算啦
我記得前年用都仲正常塞得入..岩岩果轉..
仆街塞唔入搞到拎住兩舊大橙返屋企咁(個睡袋橙色)
好撚異相
信封型會唔會易摺D
買大D既袋, 可以淘個壓縮袋, 只要入到個袋就嬴, 之後可以盡情壓, 不過回到家記住放返入大既洗衫袋, 謝謝。
Backpack唔會塞唔落掛
重的揹上身, 輕的拎係手
我個袋得50L 充氣墊爐營塞一塞差唔多收皮
咁係時候換袋wo,其實50l都唔小,睇黎玩開重裝
正路塞得入一個
老婆自己塞一個睡袋同野食之類
問題就係出左係我地兩個都摺唔返個木乃伊
摺到頭壓極都壓唔走d氣 塞唔返入袋

雖然多條喉 但穩定性 同 火焰擴散 好好多..

Windmaster 一定帶埋做後備
搵間用船嘅集運就應該得
講真多舊魚,重左又曬錢,4 5百買支燈pole真心on9

1. 用樹支 ,
2. 用行山杖
睇情況風繩加風繩固定己經搞惦 一物多用 ,

咪撚俾人洗腦on99 又買pole 又個adapter ,又 柔光罩 加加埋埋成千銀 , on 撚99 又撚重。
唔明你咁激動做乜唔通我鍾意席地而坐又笑鳩人買凳傻鳩咩
人地負擔得到 衡量過之後買玩具都要俾你屌
露營千百樣玩法,你支持從簡唔等於要講到人地買下玩具都係on9咁嘅
清你平時玩開咩路線 得閑分享下用咩gear
分兩煲似乎抵玩wo 一係一隻billy pot搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞