[閪門人生好閪悶]2021-22 NBA休季討論區(6)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我諗應該得Kings肯?
NYK 肯唔肯?
有幾柒

柒得過你地當年自信滿滿
仲覺得自己好多assets/換唔到登咪換標

依家換條鳩毛比你就有
首先我不嬲都話換標on9
同埋都係時間線問題
當年登嗌trade me所以箭急
而家閪嗌trade me所以76急
你個陣既柒法
就係等於而家我話76唔急狼/勇/拓急d
所以佢地d球迷唔支持換閪返黎就係弱智
76人當年唔換咪搞到依家咁嘅柒樣囉

一早講咗Ben打季後賽無料
要完成The Process最後一步就係換登

你地就話The Process仲有大把時間玩
點知一年就Terminate
唔係登話唔想黎咩
隊隊爭冠隊最後一個process都係換登架啦
網換完咪又係未有champ
邊個敢講76換完一定有好結果
閪而家呢單野根本就係意料之外
然後你拎單意外出黎馬後炮
柒唔柒d

其實由你講得登嗌trade me唔代表箭急過其他隊呢句 就知你好柒
撚有馬後炮咩

閪打季後賽就打少個 呢個上年就知架啦
係你地覺得攬住佢都有機會爭冠姐

本身就算唔嗌trade me
閪個value係季後賽後都跌唔少啦 (呢樣野一早係上年預視到,就係話佢季後賽會柒)
依家直頭跌到近乎零姐

網換完登的確未有champ
但至少未來兩年都係爭冠行列
76人依家又點爭冠啊
最後執行唔到一回事

我依家擺明笑柒當年76 fans打死都唔要登嘅傻閪諗法
有閪76穩入2輪,有兩年搶7先輸
Bubble無閪比人剃光頭
閪係柒姐但未係垃圾wo
15m功能王
閪係po柒唔算意料之外啦下話
你頂龍咪話估唔到會柒到反晒面
佢個位換第二個頂薪都一樣可以穩2輪
除非一開波就打鹿網例外
冇射波大家預咗,冇罰波真係大開眼界
宜家仲要學港女玩唔係你飛我係我飛你,真係好睇過戲
上你老味咩 上年佢撚有打
五年約閪+五年約mb本來就係靚asset
季後賽前後都無影響
跌價單純係因為trade me
再者不嬲都唔係講緊上年應唔應該換
換唔換兩者都係good move
一直都講緊急唔急
揸住呢兩件+harris輕鬆東一
就算急都唔係上年急
反觀登個陣擺爛叫trade me
跌價+毒lockerroom
你好意思講急唔過76人
單執呢個point就幾十人圍屌過你幾獲
係你自我感覺良好到而家
然後馬後炮話76而家好急
咁關上年咩事?
咪講緊trade me係意外
大把星頭幾年po垃圾
25歲po柒好撚常見
係一堆casual放大個頭姐
打鷹無佢追咬young jc 五場返屋企啦
你諗下咩叫靚assets先啦
頂薪長約叫靚assets
講緊你班76迷上年以為自己仲有好多1st round picks同年輕戰力呀

揸住呢兩件+harris輕鬆東一
係呀 季後賽咪柒囉
呢點上年都預視到架啦
西弱點咁明顯 去到季後賽都易被人針對啦

既然西門季後賽柒係預視到
我咪覺得你地上年應該襯佢仲有價有市個陣 高位賣咗佢
結果佢今年季後賽真係柒
個陣佢trade value都跌咗好多啦

點解我話當時76急
係因為要trade一個同Harden同級數嘅球員根本得上年先出現呢個機會
比著你今年西門無跌價
你頂盡咪又係trade到Lillard(仲要Lillard叫trade me先做到)

屌我個班咪又係幾個76迷
你就講到全部人圍屌我咁
反而你地班柒頭屌撚到 Beal > Harden 就真係比人笑啦

自我感覺良好正正咪就係講緊上年嘅76迷囉
依家仲係度柒撚懵懵咁
證明火箭高層醒過我
當時要咗閪 依家都可能唔上唔落

你可以鞭我當時想要閪
但我都笑柒番當時76迷完全唔撚想trade harden呢個傻閪想法
咁閪靚仔過登咁撚多真係唔捨得既
你咁樣講咪即係閪其實好少人取代到
佢份糧都已經冇幾個頂到啦
25歲頂薪長約原來已經唔係靚asset
即係以後球隊要兩千萬逐年簽d後生球星?
全nba最有潛力+當打雙核之一
唔係靚asset咁點先算係?

然後如果下下都學你咁「預知」條友playoff柒 咁鹿上年係咪又要賣字母?襯佢仲有價有市

本來你觀念覺得夾兩年無冠就換星都還好
但你好講唔講 講急
就算當時有登可換係好機會
都遠遠談唔上係急 仲要同個陣既箭比

同埋提返你 你個陣係柒到出公海
你爆閘入黎鳩噏無人會陪你玩咁耐
76狗竇九成pt 得兩三個識打多d字
根本個重點係火箭100%唔會trade俾莫雷,76出乜都冇分別….
條火撚鳥柒足成年都懵下懵下咁
all star
all nba
all defensive
all rookies
roty
steal champ
170m
迷閪不知幾爽
弱智先會care你地d「意見」多過「成就」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞