[PC/PS4/Switch] 三國志14 (19)

698 回覆
6 Like 2 Dislike
相性好似75係最唔夾
所以依個case 應該差太遠
出咗咁耐 最近steam減價先入手
今集系統係咪完全簡化咗 感覺內政好似求其派一條友幫我搞就得 戰鬥系統又冇太大操作空間
玩玩下突然慢到完全玩唔到
我都係勸降晉陽,袁尚
之後同你一樣
係咪電腦發熱?
內政係簡化左
但三國志內政不嬲都唔好玩
今集戰鬥系統先最忙,最多野諗喎
定巴打冇玩過9
問一問,近排買左隻三國14碟玩, 見到playstation store賣威力加強版$146好抵, 裝左碟再係playstation store買威力版可唔可以? 咁買法係唔係有D怪怪地?
8-13都玩過晒 係9同12玩得最少
內政方面本來expect每個round可能有啲嘢搞下
但依家感覺係佔領完派條友長駐就搞掂咁

戰鬥系統我玩多咗陣發覺幾多野搞嘅
最麻煩係莽撞友會唔聽指示亂打
打左一半嘅劇本 對張地圖已經有啲嫌惡成日打到一半霸哂成個中原 見到蜀地同交洲就想放棄
打打下唔夠打想拉隊走人
莽撞果d用1000兵衝入人地成隊軍隊
莾撞效果3格範圍
唯有自己計好發動距離
拉隊走人
最好㩒撤退
雖然冇得設定路線
但莾撞友都會走
尋日見到有特價先買威力加強版
唔睇攻略咁打山越同烏桓
一稱帝用周瑜關羽張飛張遼趙雲太史慈車輪戰每10萬衝入去一次,打完再冇間斷再衝入去,好蠢既打法
最後每打一個要用一年幾
交洲都還好 川蜀遼東就係狗也不屌
遼東十級水軍唔難係要手操唔係會自動斷糧
但交洲如果你唔由揚州打就行勁耐 打揚州又好鬼長同遠
唔會喺荊南走落去啦
揚州打落去條路唔難行
係運糧補兵煩啫
想問下 就咁買本體+PK版
有無得編輯武將 / 武器果啲?
無買季票1 同2 其實玩落有無咩大分別?

玩到311PK 就無再玩
完全唔知今集到底要點買
玩官渡之戰 公孫度上級
得兩個城捱左幾十年之後曹操滅哂其他人之後收我皮
去fitgirl down 免費板都得 有埋dlc
download版好易有bug
點樣攻關快啲,打到左下個part一個關口8000兵我用征伐車落個洲到一turn打得幾十兵,最後㩒左幾廿turn打埋佢先可以統一贏game
用投石車?
最近玩二袁超級曹操 之前玩明明袁術會同你搶許昌 董卓又會係咁出虎牢打你
但今日玩袁術第一回合咩兵都唔出 去哂搵人 董卓到我開連環計整死埋佢都無打過我

即刻無哂挑戰性
ai係咁改同埋有時睇運氣 想玩其他劇本等我整啦
我就來整好三軍奪曹啦97%(時間關係 無寫劇情)
之後再整官渡大逆轉
呢個劇本已經算係曹老闆開局劣勢啲嘅劇本
但完全無人搞我 個個都送錢俾我結盟
官渡之戰用張繡都幾好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞