[PC/PS4/Switch] 三國志14 (19)

698 回覆
6 Like 2 Dislike
1個鐘內已經攻晒平原 鄴 晉陽三城
遼東點登到王基夏侯淵曹真?
有買,唔得閒玩
你自製神將就得啦

前排就飛將神將神機一騎威風俘獲。
後排就臥龍神眼黃天樂奏疾走
政治就策士眼力人脈王佐仁政富豪米道之類。

整6件打仗,6件政治,只要set好相性義兄弟,基本上你一城搏天下都得
咁冇意思啦
不過我過咗關了
佢本身張map已經冇曹家勢力
好玩到爆炸

但需要一些時間去"入局"
係 唯一一隻game 不斷重玩都好好玩
皇者袁紹。 佢滅咗曹家。 但一城嘅劉備仲係到
曹操唔係縮咗喺宛城咩
滅咗
你睇佢上一張圖
想請問下 點解我跟左你既方法去整

會收到有D武將個性顯示係 個性2XX 咁既?

想請教下要點解決??
因為我打漏左
將 fixdataex.s14 放入
steamapps\common\Romance_of_the_three_kingdom _14\0010_TC
之後你去van house
www.pigspy.ysepan.com
下載
san14editorPK
之後打開
san14editorPKTC.exe
第一次入要比個san14 地址
之後按
文件>打開共享劇本>導出劇本數據>存檔
最後就打開
文件>打開劇本...
將你想玩既劇本導入scenario_00.s14
* 注意 英雄集結劇本係一定要導入
。幾耐玩。買左兩年 今年先開始玩 過左六個劇本 慢慢玩都得!
通常破咗局就無心機繼續打
原來三國志11 sire 仲有更新
出咗人口系統
電腦ai 勁咗好多 一堆兵咁打人
又有新特技 搶人口果啲

用地圖修改器 改下地圖 改下人
舊瓶新酒 又可以玩下
袁紹最強嗰個本
唔係宛城曹許昌劉咁樣既咩
因為我打漏左
將 fixdataex.s14 放入
steamapps\common\Romance_of_the_three_kingdom _14\0010_TC

呢部份完成左 多左個性既注解

但都係顯示 個性2XX

第一次入要比個san14 地址
之後按
文件>打開共享劇本>導出劇本數據>存檔<<<<存去邊?改咩名??
最後就打開
文件>打開劇本...
將你想玩既劇本導入scenario_00.s14<<<呢個係放左係邊個FLIE?
* 注意 英雄集結劇本係一定要導入

如果我淨係想要你改既個性 未開玩其他劇本咁PART2係咪唔洗整??
1.個程式預設左叫scenario_00.s14
2. 放左係預設save既1.度
3.part2 英雄集結係一定要
呢個是乎你係入edit個板面到見唔見再個名
而入想玩劇本就係係你入左劇本時玩緊隻game既數據
因為光榮將部份個性數據放左係個劇本到
即係解單D講
我想SHOW返應有既個性 只要導入一次個英雄集結就有??

個人對呢方面唔熟
SOR...
英雄集結1次就得
劇本數據都係1次就得
你好 又係我阿 之前既問題解決左啦
但係又有野想問

點解係GAME會冇你創既新角色既??
一陣番去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞