[PC/PS4/Switch] 三國志14 (19)

698 回覆
6 Like 2 Dislike
之前未玩過14 見到steam有優惠想入坑
想問買本體+pk好定係本體+pk+季票好?
同埋有季票2包 邊個好?
pc 就全部買晒 ps4 就pk+本體+季票1
我係steam只係見到三國志14 with 威力加強版 Digital Deluxe Edition 只係有本體+pk+季票 3樣野
但係我上巴哈見到有三國志14 with 威力加強版 Digital Deluxe Edition with Bonus 見到包左17樣野 包埋劇本
季票1 包左劇本
其實唔差
不過係暗恥自己誠信破產
最後都係要出PK版
老老實實 出左咁多年pk版 點會唔出呀
不嬲pk版先係完整版 不過今次出埋季票 食水好深
每一round 多出嚟嘅指令除咗拎嚟探索仲有咩好做
放吓流言之類
提案 揾宴會/買賣糧草
出計略 離間/懷柔等
不過前提係要有錢
所以都係探索
想問下啲人要點樣分配,滅左2個勢力之後啲人開始亂咁嚟,隔幾turn又唔知點解無左個位又或者唔夠人內政。上次捉返嚟嘅人又唔知去左邊

另外俘虜點處理最好,上次放走曹操加佢又唔入結果去左對面隊依家我見紅字就斬如果唔係就繼續俘虜或是直接放左佢再試下加佢入嚟

最後問埋建議手動控幾多個城最好,由開save到依家除左一開始有2個城畀左電腦之外其他都係全手動(玩緊反董卓聯盟),但係個首都長期無理到搞到谷左8萬兵係到

唔該哂各位大佬
滅左兩個勢力基本上平A就得 兵夠 將多 糧足咩都唔洗理 去都市內政委任就得 要贏只係時間問題
基本上玩到咁 我會重開新局
PS4姐係買邊個版本
威力加強版
👍🏻👌🏻,今晚買
想開英雄集結係咪要爆一次先
上網down爆機save全部有晒
其實要爆好快
用孫劉曹+前期劇本
玩到大將軍就可以開始勸降
基本上半個鐘可以完場
玩緊上級袁紹反董卓聯盟
邊玩邊學
玩到統一咗河北
咁應該就嚟做大將軍可以勸降
有一round 烏丸無啦啦關係變險惡
明明啱啱先親善到親密出事件
求解
係咪你行左入佢地個area
之後佢地出兵打你
將你個軍師智力升到100先
咁樣佢比建議先係100%正確
今集呂布係唔係要係咁搵人單挑滅人?
感覺3紅技好難搞
田豐已經100 咗
都有d 可能
有隻係佢附近auto 佔領緊
你行到靠近佢地個area d格
佢地已經會行出黎打你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞