[PC/PS4/Switch] 三國志14 (19)

698 回覆
6 Like 2 Dislike
一早就知啦
因為船本身個屬性差
除非對面玩政策令水軍升lv
到時就好難守
因為D數值變到同陸軍魚陣差唔多
頂級電腦都唔識咁樣應對
仲有就係,電腦仍然唔識守關隘
好心暗榮升級電腦就唔好剩係玩數值
暗恥肯升ai先算
ai太勁會倒自己米(自己下一代無人買)
頂級 超級淨係玩數值 所以我先唔太buy
連攜 起陣
70萬兵既曹操留個五千人既城比我打係咩玩法
仲要唔係第一次 打佢5個城有2個都係咁
唔好問我
個ai logic gate唔無我set
問暗恥
正始之變 真係好好玩
隻game仲會唔會更新出新劇本同事件
等315消息好過
大家玩小勢力個陣唔夠武將做內政會點算
玩頂級勁難登用人地D武將同俘虜
呢個系統對小勢力都幾唔friendly
冇得點算 頂硬上
玩緊劉偶群雄頂級 佢難度好似5星
小沛左邊個任城係咪有bug
AI唔係自領地先兩倍數值咩,睇左幾次AI係任城都係兩倍,埋到小沛打城先變返正常,咁樣佢玩晒啦
劉備
我整左幾個劇全部都係311 remake
呢D劇本都係我揀過較為出色既劇本同埋入到314到
(因為van大改唔到劇本時間)
你要唔要?
我仲整左四雄爭霸
聽日放出來
我整左 周郎定江東
三軍奪曹
官渡大逆轉
四雄爭霸
所以頂級係唔好玩 ai座座城都爆兵 同無腦出兵
睇完人地D片
都係屈ai無腦 起土壘
超級都還可以 但小勢力都好吃力
上線應該係最好玩
15 玩武將制 點同
除非佢整番個310pk up既315 出來
否則就會出到313 咁垃圾
仲有官方承諾過既持續更新已經放棄左啦
新劇本又唔肯出
又唔肯開放劇本edit
係得van大免強整到
暗恥賺手機去啦
好快三國志就變手遊game唔出pc
pc吸金低 成本高
sofar覺得超級小勢力最好玩
斷糧玩得好已經保到不失
本身玩到禪讓徐州同食孔融之後就玩唔到
偷襲滅完呂布,但係因為得返太少兵守唔住濮陽俾袁紹食左(不過好彩已經登左十幾個呂布武將)
之後就一路唔上唔落,北袁紹西曹操南袁術全部敵視,送DLC名品都改善唔到關係
點知袁紹送隻顏良俾我捉,順手歸還左佢之後親善幾次就成功同盟
之後all in壽春,打完之後原來有劇情觸發偽帝末日可以好快食埋汝南同廣陵
AI你不仁我不義
Never送名品比電腦
冇玩咁耐一開番啲電腦仲係每隔幾個月就想3000蚊拎你塊地

【鄧艾渡陰平破錦竹成功】

我真係派咗鄧艾一條友瘋狂加速咁做,去完到陰平就齊射1000兵破錦竹關,再奪得五千兵的成都
咩劇本
越過秋瘋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞