[網球]ATP和WTA討論區(31)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
法律野真係奇妙
即係已經變左唔係討論中招乎唔乎合entry exemption requirement
只要過程不公平對待就咩都唔需要討論?
灰色地帶啦
exemption 有white list item 冇 black list item , 佢話你冇寫唔得,我出左就得架啦
breaking news
礦工中左肺炎
Nick Kyrgios is racing the clock to be fit for the Australian Open after testing positive for Covid-19 at the worst possible time.

The polarising Aussie pulled out of the Sydney Tennis Classic on Monday just hours before his first round match at the crucial pre-Australian Open tournament.

The move left fans scratching their heads - Kyrgios hadn’t played a singles match in nearly four months, and the Sydney Tennis Classic was his last chance to limber up before the Australian Open, which begins on January 17.
咁即係話其實個white list係冇用
如果搵到個board話割左包皮可以入境就可以入境
澳洲政府試吓臨開波先cancel visa
exactly
因為澳洲行 trust system 聯邦政府係信任 panel 公證跟例咁行事
所以一定有人落獲架啦
個法官有講話因為海關同祖講要佢係830前回應但唔知6點定7點幾就拉左佢所以程序上不公義,咩都冇得打
即係祖祖呢球幸運球係風吹到個波out ,唔關佢事所以唔係佢輸

技巧上擊倒大熱國家捧盃
我自己咁interpret, Victorian gov 諗住"汁汁薄",而事實上如果唔係祖而只係正常top100 apply exemption 入黎,跟本唔會有成件事發生

點知出左visa比祖個反應咁大,Victorian gov心諗仆街中伏,而事實上記者第一日問pm 個pm都係話Victorian gov 同ta deal 唔關我事

題外話個pm因為新果隻covid流左出所以一直都係under pressure,所以有種講法就係佢拎祖出黎救民意

我自己覺得最奇怪就係,點解11月Australian gov 回左信比ta 講到明中covid係唔計,ta都要照ignore?人為錯誤?

如果人為錯誤,點解criag琴日出黎講野唔道歉,而係話有confusion?

我到而家都覺得 Australian gov同祖都無做錯任何野,問題係TA同 Victorian gov到

而祖比人趕走我都覺得法律上無問題

最後,祖食屎啦你goa 犯眾憎就有你份啊Goat
好似阿根廷場波咁派人去球場捉祖
咩玩法
礦工?
你要去時事台po
好多人根本唔知件事係點就係到9up (or有心撥火)
Nick kyrgios 呀
定你地已經唔用呢個名
真係可以試吓 反正都係肉酸架啦
大坂直美條友係咁搞事,講咩撚呀
人如其名
有時係咁
如果執法部門係非法途徑拎嘅證據都會比dismiss
個犯有無罪就walk free
唔係點解要有warrant呢啲野

利:煲鬼佬劇學
祖中東飛澳洲個程AO chartered flight 黎
而個visa其實都係technically係federal gov 批出嚟
所以你講得啱嘅係federal話中武肺唔係exemption個part 就係彈出彈入個位
因為根據澳洲medical body寫六個月中過可以唔使打針係政府文件嘅ground亦都係批祖exemption嘅ATAGI
而federal係用border force只睇vaccinated rules嘅point黎detain祖
以政府個律師Tran都係一齊圍繞呢啲points講祖嘅狀態”might cause public risk”

Tran最鬼嘅地方係佢無攻過祖12月中武肺嘅可靠性同埋fed 11月已經回過Vic同TA唔可以exempt個部分

有可能一黎保自己澳洲medical panel面子 二黎因為政府內部勁多嚴重出錯所以唔想有視線同比呢啲文件露出
又唔係針對佢嘅
好多都唔知頭唔知路 一味係到苗/反苗
唔使再打落去
攻到佢自爆十二月中有肺炎但周圍走呢樣已經令到國民 justify 到政府既決定係岩
再煲落去冇意思,隻鑊已經轉移去州政府

你要知澳洲批 visa 程序呀
好似香港拎 eta 咁,你只要自己申報打左針或者有 exemption 已經自動批,到去機場先會再 check, 行 honour system 係因為佢假設左你自己知道你做岩唔岩,而唔係我去篤爆你(好似過海關要自己申報有冇食物,俾佢篤爆就罰錢一樣)
其實呢d 玩程序成日都發生
澳洲係柒咗架啦,但依家係阿祖個名都一鑊式攬炒埋

唔好話有咩反對打針嘅人支持佢,一大堆被迫守規矩嘅人都依然覺得佢有特權⋯

佢真係拉起場世界大戰
所以法官個stance就係責任不在祖方
佢要做嘅就做晒 司法judge緊行政彈出彈入
所以點都係引發multi dimensions 世界大戰
未開波先爆po
網球史上僅次於seles被刺嘅場外事件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞