[網球]ATP和WTA討論區(31)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢咁撚想打都係想破快手紀錄啫
即係祖又唔洗打疫苗?
壓力愈大,祖表現愈好吧
netflix拍naomi唔拍djo真係走寶
如果呢單野有documentary花生指數真係爆燈
隨時爆衫咆哮直接叫crowd shut the fuck up
好精彩,勁過 40-15
9唔搭8
成件事重點根本唔係苗撚既問題
cctoy狗好低質
Judge Kelly warned the government that the "stakes have now risen, rather than receded".

引戰
咁係咩問題高汁巴
利申無係cctoy出現過
check吓佢屋企有無祖poster
Immigration minister 真係有權搞到祖而家deport同三年入唔到境
咁到時政府就係彈出彈入再彈出
想知點解政府突然縮沙
唔縮都無咁柒
我之前都問左你點解叫澳洲做苗撚
算啦,網球 post 唔嘈
場atp250悶到我轉去睇 cricket
Nick中咗covid
支持澳洲政府嚴正執法
仲諗住佢同廢尼尼會一齊屌umpire…點知無得睇

打唔打針根本唔係防疫最有效嘅方法
要安全咁搞大型運動賽事就好似F1咁狂驗同bubble
加上學NK話齋佢就打左針但打唔打打針係人嘅freedom of choice
Djokovic dominates on all courts
想問老祖之前係咪因為唔小心打個波打到球童被ban咗一次GS
line judge
係咪唔小心就佢自己先知
唔關網球事,但打針不嬲都係講緊減低中左果陣既死亡率同減輕症狀

我自己亦唔覺得澳洲對covid既approach有問題
澳洲人接受咪ok
開始要去cctoy開post了
政治遊戲

我個個留言都講,唔覺得我地既goat可以打到
其實等我 sum up 一次咩事啦
澳洲係行聯邦制,關口呢啲係 federal 管
但好似 health system 係州政府管

入境 visa 要求係有 medical exemption, 而呢樣野係州政府發出。federal health minister 有列明接受既條件,但冇列明不接受條件,因為佢地相信州政府既 panel 出 exemption 既時候會跟據指引發出

Tennis Australia 列明 12月10號係申請 deadline ( 估計係因為 21日加有需要時14日隔離),申請之後就會交俾兩個 panels 去決定 (其中一個係州政府個邊), 之後就會出一個 exemption

申請 visa 係經 home affairs, 申請個時只會問你一啲普通問題,加問你有冇打針或者 exemption, 咁 GOAT 梗係答有,上機前係櫃檯航空公司會睇一睇,有 exemption 就俾你上機

問題就係到境之後,我估應該 federal 個時先拎到證據話佢 exemption 係跟據我中撚左肺炎而出,但呢個唔係 exemption 之列,所以 decline visa

judge 判 goat 嬴係因為技術上佢拎到 exemption ,唔係佢既問題,要追究係追究出 exemption 個邊

問題黎啦,點解 TA 同 Victoria government 會係知情既情況下出 exemption 俾佢呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞