[網球]ATP和WTA討論區(31)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
算啦,祖唔好激嬲人,see you next year咪算你咁搞都係想今年其他比賽知道你堅定既立場,但你江湖地位都未必夠成個澳洲嚟
本身澳洲都仲有啲人撐佢,點知話自己 16號中左但又爆出黎佢周圍去之後,全部人都叫佢躝屎趷路
咪係囖
越描越黑
是但搵個理由離開算啦
依家形象破產
中左會週圍走?相信佢唔會咁賤既,但咁樣會唔會做假文書證明???
已經有人post 緊聽日court hearing嘅直播link
會唔會多人睇到入唔到去
求link
睇 #736 post
新聞上晒頭條
而家連 Tennis Australia 都落水,本身話12月10號申請 deadline 點解佢16號中完都申請到
想打去now投訴
簽約期間 轉晒啲節目
仲要係個638播 本身個plan 唔包
16號中,17號周圍走、18號幫L'Equipe 影相。有記者挖完料質疑,點解中左48小時後仲未知咩?仲走去影相?跟住L'Equipe 依家delete 哂d 相😂😂😂
佢而家攬炒好多人
佢自己,tennis Australia , Victoria government 個兩個 panel
睇個 story line 應該係 TA 一直諗住拖,點知政府出左封野俾佢,提佢半年內中過招唔係括免範圍
本身十號 deadline , 祖生冇野拎到出黎,但贊助商話一定要佢黎/祖生話呢單野幫我搞掂佢,我要破紀錄,就夾計話十六號中招,岩岩好十四日後就出份野
依家起碼記者已經挖到佢17號周圍走、18號去影相、25號喺街同班青少年打網球。如果係中左嘅,即係果14日不停播緊毒,真係唔知佢點拆啦
250分唔播 而家大滿貫又搬去638台
搞咁多 比錢去tennistv睇好過 垃圾now
但tennis tv 又唔包grandslam
唔想加錢睇大滿貫 明明以前係fox 包埋架嘛
點呀佢
佢係咪武肺每次變種都要中一次?

佢真係just a flu第一人
我撐佢
可以每個大滿貫前中一次
【祖高域風波】被揭確診後冇戴口罩出席活動 一哥講大話? 

祖高域被拒入境澳洲的風波繼續發酵,正當律師團隊用「二次確診」為這位網壇一哥辯護之際,外媒又揭發祖高域於上月17日曾在塞爾維亞出席一項青少年活動,期間並沒有戴口罩,惹來另一番質疑。
擁有20個大滿貫錦標的祖高域,為參戰澳洲網球公開賽於本月5日晚上飛抵墨爾本,他事前聲稱持有澳網賽會發出的「疫苗醫療豁免」,但事件出現戲劇性發展,他到埗機場後卻被邊防當局拒絕入境,兼且取消了簽證,其後他很快決定入稟法庭上訴,目前被安排於隔離酒店暫留。最新消息指,聽證會將於周一(10日)澳洲時間早上10時開始,祖高域會透過網上視像接受當局問話。
由於澳洲政府一直對疫情採取嚴厲的政策,包括要求入境人仕需接種疫苗才能入境,除非該人仕擁有充份理由,例如證明因身體問題不適合接種,才能獲得豁免。祖高域團隊今日(8日)向法庭披露文件,指34歲的祖高域其實於上月16日的病毒測試中確診,這亦是他個人繼2020年後的第二度確診。文件中更指出祖高域現已康復,因此出發前得到「醫療豁免」,「批准」到澳參賽。

然而,以上的法庭文件公開後,外國媒體則翻查祖高域上月的行踪,發現他於12月17日曾冇戴口罩出席塞爾維亞網球公開賽協會頒獎典禮,與大批青年人近距離接觸及合照,外媒質疑如果祖高域於16日確診,為何他翌日又若無其事參與多人活動?難度他當時還不知自己染疫嗎?
再者,澳網協會註冊申請醫療豁免的截止日是去年12月10日,祖高域以去年12月16日染疫為由申請醫療豁免,是否應被接納?

儘管「一哥」團隊的「證據」令人產生不少問號,正面及反對的聲音都有,但最終上訴結果如何,還需待周一的聽證會後才有分曉。這段被扣留在隔離酒店的日子,由於該處也是安置難民的地方,環境頗為惡劣,對世界級球星祖高域來說,難免是煎熬,有傳他曾要求讓私人廚師進駐以照顧他的飲食,但都被當局拒絕。另邊廂,澳洲網球協會首度就事件開腔,掌舵人 Craig Tiley指出,會方工作人員是以最專業的態度處理祖高域申請參賽手續,但對目前發生的狀況感到同情,並會全力協助「一哥」及提供協助。

慘豬豬佢戒谷架嘛
any source
未聽過禁3年
佢自己唔出聲 兩老都會幫佢倒米
呢方面我有信心
係無罩周圍走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞