IT 界討論區:齊齊轉行做I.T.(11)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
p仔

寫apps 幾多
寫game又幾多
其他又幾多

上網睇完完全唔知價

in都未in,個hr就打黎話
你冇經驗
做唔到14k架喎

都唔知in好唔in好

唔好學我 我兩年半前急住搵工交pt degree學費...果陣唔知市價搵左份11K (最後加到12K)
HD咩都唔識都要企硬14K
低過14K真係做爛市
(各位原諒我我唔會再做爛市架啦 )

開咩價要睇翻自己能力。咩都唔識邊有人14請你,我都讀過ive hd,有d free rider真系12k都比多

大佬,ive堆free rider真係連小學不如都比唔上

好彩我果陣無咩free rider
我distinction grad
p仔

寫apps 幾多
寫game又幾多
其他又幾多

上網睇完完全唔知價

你冇經驗
做唔到14k架喎

都唔知in好唔in好

唔好學我 我兩年半前急住搵工交pt degree學費...果陣唔知市價搵左份11K (最後加到12K)
低過14K真係做爛市

開咩價要睇翻自己能力。咩都唔識邊有人14請你,我都讀過ive hd,有d free rider真系12k都比多

大佬,ive堆free rider真係連小學不如都比唔上

free rider果班好少做番it
等左2個禮拜都未簽約

巴打穩過份啦,正常一個星期咩都簽曬啦

而家唯有邊搵邊等,過多幾日先再打去睇下咩情況

等左2個禮拜都未簽約

巴打穩過份啦,正常一個星期咩都簽曬啦

而家唯有邊搵邊等,過多幾日先再打去睇下咩情況

p仔

寫apps 幾多
寫game又幾多
其他又幾多

上網睇完完全唔知價

你冇經驗
做唔到14k架喎

都唔知in好唔in好

低過14K真係做爛市

何必要同free rider比
有冇巴打做過smartone,係咪好辛苦

no人做過?

no人做過?

no人做過?

no人做過?

top up fg可以搵幾多?
讀business it
之前hd係讀過java swift 繪圖 影片 全部都係學過下

no人做過?

no人做過?

留名

上兩個月劈完炮冇返工成個月
而家冇乜動力搵工
留名

而家冇乜動力搵工

留名

而家冇乜動力搵工

讀緊三大CS 黎緊要做intern
而家有mtr offer 就快in ogcio
如果兩邊都有offer 應該做邊個好
好似兩邊都好廢
好似兩邊都好廢

p仔

寫apps 幾多
寫game又幾多
其他又幾多

上網睇完完全唔知價

你冇經驗
做唔到14k架喎

都唔知in好唔in好

低過14K真係做爛市

何必要同free rider比

free rider狗都無資格做,仲講人工
好似兩邊都好廢

大家預返工要幾耐都先會肯做
e.g. 來回4個鐘做唔做好

打死都唔做
有時要OT下真係全日比晒佢
我自己就來回2個鐘上限

來回2個鐘上限好難,特別你住新西/新東既話,起碼都1.5hr
有無人番科學園搭過佢D接駁巴士

我剩係interview 去過幾次架小巴 等撚死

係,所以睇下有無人搭過佢架車 樓下exactly 有一架

搭過 d時間好撚西同貴

你搭邊架?
多唔多人搭?
好似兩邊都好廢

好似兩邊都好廢

no人做過?

https://www.reddit.com/r/cscareerquestions/comments/6ez8ag/accidentally_destroyed_production_database_on/

第一日返工就

講真,比write permission 個新入職FG都幾on9下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞