IT 界討論區:齊齊轉行做I.T.(11)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

留名

新工部電腦廢左好多勁唔慣

仆街 我未用過勁機

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

無16gb ram i7 做咩dev
做緊馬交賭場it support

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

好彩唔做寫java,.net 等佢compile就仆得街

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

好彩唔做寫java,.net 等佢compile就仆得街

之前間on9 又.net又android studio, 得4gb ram i5
佢令我見工都問電腦spec
做緊馬交賭場it support

賭場有D咩係用電腦
背後有D咩電腦程式

乜都唔識到咩地步先

姐係第一頁講既白紙一張

咁你最好俾少少TASK自己然後寫出黎

例如係interview 之前自己試下寫app 到時再去demo??

真係白紙既 TEST應該都唔係好做得掂架喇
起碼有D實質野俾人睇下呀大佬
唔係人地點敢請你

剛剛fresh grad, 做過1年intern, 叫19k會唔會好過份?
剛剛fresh grad, 做過1年intern, 叫19k會唔會好過份?

你地prefer係non-IT firm做定係IT firm? 新仔應該搵邊種好D?
你地prefer係non-IT firm做定係IT firm? 新仔應該搵邊種好D?

例如IBM同HAECO (咁岩睇到舉個例)

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

I3 8gb ram
Macbook pro 09edition 少過4gb ram

仆街 我未用過勁機

4gb ram?

I3 8gb ram
Macbook pro 09edition 少過4gb ram

利申 CUCS
16k做左一年想轉人工叫幾多好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞