IT 界討論區:齊齊轉行做I.T.(11)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

巴打係咪做過?可唔可以講多d?

巴打hsbc?
但fdm難唔難轉番perm
如果stay fdm繼續做consultant係咪好on9

其實fdm隻mode係算contract定perm
i mean唔落client(兩年後) and keep住係fdm做consultant
fdm既consultant係真係會做consulting pitch client?
定同acct mgnr一樣 都係負責refer d人落client度做
btw fdm既training係咪好難pass
hr個日問我想唔想過sg做
因為個邊要識好多種language既人
如果真係過去 兩年後有無機會入番big4 or accenture個d做consultant
如果3個月內無client要我的話
係咪都要賠錢比fdm

巴打hsbc?

i mean唔落client(兩年後) and keep住係fdm做consultant
fdm既consultant係真係會做consulting pitch client?
定同acct mgnr一樣 都係負責refer d人落client度做
如果真係過去 兩年後有無機會入番big4 or accenture個d做consultant
係咪都要賠錢比fdm

另外fdm如果要落client的話 最好係ibank啦
咁最worst呢? hsbc? 定有再worse既細firm
港資sme個d

有幾可全英文呀

畢左業無機會全英文

又黎啦
又係D一事無成乜柒都無既廢青走入黎問點先做到IT 你地又咁好心機答佢

咁又唔係咁講 有時有d人發覺入左行先唔岩自己 好似以前識條友 做sales 死追爛追call 又冇客 搵唔到客 食份底又低人工 我都叫佢如果有興趣你學下寫code 轉行仲好

無啦 係人既問題,讀書時學唔好 出到黎再學難d
大學成日有d人話想學寫app web乜乜乜,到final year連fyp都搞唔掂
各位好耐無見
各位請問在坐有無一位叫今晚打老虎既朋友呀?想轉工?
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
sql developer (pl/sql用開oracle)
ap/sa (要識java,用開spring/hibernate)
mobile developer (iOS/an)
QA

?$
各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
sql developer (pl/sql用開oracle)
ap/sa (要識java,用開spring/hibernate)
QA

?$

毅進星$100
各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
QA

各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
QA

有無人in/做過 IT Channel(Asia) Ltd 同 Smart Future Asia Ltd 依兩間可以分享下,下星期會去in

巴打hsbc?

係咪都要賠錢比fdm

巴打apply左咩role?你識好多種language
各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
QA

仲以為你請夠人已經

佢有講過

屌好撚sad wor
人工高過你仲要準時放工過你
Btw巴打介唔介意講下佢地做野點?係咪好西?
各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
QA

有無contact?
有興趣
其實咁多招聘
但係點知間公司係邊到返工?
唔見有講 間間都係咁
其實咁多招聘
唔見有講 間間都係咁

你睇個D係agent post既job ja ma?
其實咁多招聘
唔見有講 間間都係咁

係囉,好多都有埋地址
各位好耐無見
有就出一出黎啦唔該
公司繼續請人
QA

公司係KT,in house公司黎
tg傾
tg:recruitwin

巴打咁耐唔見你上水以為你請夠人
我又轉左工喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞