IT 界討論區:齊齊轉行做I.T.(11)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
準備踏上p狗之路

約女同事食飯
準備踏上p狗之路

約女同事食飯

唔好俾估中 實無女同佢食
因為公司無女
準備踏上p狗之路

約女同事食飯

因為公司無女

公司好多女........ 帶飯
今日仲未有電話
做到心煩氣躁 想 quit

祼辭幫到你

依家搵都okay FG畢業 多工選

等緊offer

屌 5半收佢掛8號 ...
公司早放,岩岩做好晒d野
其實coding test 通常要做d咩?
大概要做d咩 task?
如果係web狗 要做d咩?

fg 第一次搵it工

死it9 走咩
好大雨,一陣落車都唔知點算,把遮仲要爛爛地
準備踏上p狗之路

約女同事食飯

因為公司無女

Sad but true
出太陽

死it9 走咩

Remote OT走

約女同事食飯

因為公司無女

中女下化
各位師兄 請問考ccna出黎打工有冇用
見坊間好多cert禁唔知使唔使考張旁身

利申 黎緊讀yr3 Cs

CCNA只係Networking入場卷
最好上埋CCNP

假設你想做networking

禁其實networking 有冇錢途

做緊networking, 表示睇唔到自己既將來;
下下係一個污糟既環境去換機 諗到個人都灰鳩哂

做developer 就唔同啦, 起碼唔洗食塵

巴打我都做緊networking
同你一樣,完全睇唔到前景
最近諗緊轉行

竟然
總覺得networking唔洗太追新野....
有CCNP就上到20K以上
最多只係隔幾年要renew番佢

developer就永遠要追新野 (雖然我依家覺得都無咩問題)

以前就可能係,呢幾年愈黎愈多新野
點解而家有coding test
我以前見都係比堆code黎問你睇唔睇得明
我仲要答睇得明但寫唔到(asp.net c#起家,之後php 見個份就asp vb), 都有得2nd in
不過最尾無做個間 唔想寫VB
我仲要答睇得明但寫唔到(http://asp.net c#起家,之後php 見個份就asp vb), 都有得2nd in

點知姐 唔識都係pseudo code
我仲要答睇得明但寫唔到(http://asp.net c#起家,之後php 見個份就asp vb), 都有得2nd in

正常都要有啦 寫埋sql仲好

有d填mc on99,問背書野 有經驗都唔識答

約女同事食飯

因為公司無女

中女下化

唔少大我幾年 勉強都叫中女既
大家好呀, 我想如果fg入間銀行嘅中/小型subsidiary company做solution, 之後條路可以點行? 因為諗緊take offer與否
今日收二點

其實有好多都會有
但有d係玩做卷..無得google, 叫你寫番成個program真係 (唔係寫一部分...係成個 )
有時真係會唔記得...依家d editor太方便啦

其實有好多都會有
但有d係玩做卷..無得google, 叫你寫番成個program真係 (唔係寫一部分...係成個 )
有時真係會唔記得...依家d editor太方便啦

其實冇話唔比google 只係冇人問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞