IT 界討論區:齊齊轉行做I.T.(11)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

其實要做demo自己帶機去都好正常
正如你要做present都要自己帶notebook啦
但問有無結婚拍拖就真係怪左D

In緊咩位

P仔

P仔可以試下pccw

apply過 唔理me

搵左幾耐工?

實際搵左差唔多1個月 上一份工過唔到試用期所以冇寫落cv
係cv上睇我係搵工10個月
part time degree 計,shitty scope cs 好D 定係POLY speed computing 好D

或者仲有無其他better choice

Poly ...shitty唔係得返外國top up咩? 睇清楚好似資歷格構未必認

因為Poly speed 個網搵唔番果科野
shitty 就有QF LV5 (好似2018 到期) 外國cert
利申:part-time hd 緊,仲有半年

如果係做p/ap 一張hd已經夠哂

入左一間inhouse 做front-end p
打算點都有個degree 揸手好似好D姐
如果POLY 無就SHITTY 算

有張degree 好d的 個人覺得要讀首選Poly 不過唔知當年唔收我定點 個status唔轉 等到開學前先轉話唔收 你唔想哂時間就2間報哂lor

讀PT degree 都唔讀top-up啦

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

入左一間inhouse 做front-end p
打算點都有個degree 揸手好似好D姐
如果POLY 無就SHITTY 算

有張degree 好d的 個人覺得要讀首選Poly 不過唔知當年唔收我定點 個status唔轉 等到開學前先轉話唔收 你唔想哂時間就2間報哂lor

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野
再報UST/POLY PT讀好過

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

我公司有個同事讀web design in OU second class 畢業
連for loop都玩唔掂
唔排除free rider 的可能性

In緊咩位

P仔

P仔可以試下pccw

apply過 唔理me

搵左幾耐工?

試用期唔係三個月咩
隔成10個月

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

我公司有個同事讀web design in OU second class 畢業

點解會請

In緊咩位

P仔

P仔可以試下pccw

apply過 唔理me

搵左幾耐工?

試用期唔係三個月咩
隔成10個月

你一畢業即係搵到工?

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人
同interview果條友無料到

P仔

P仔可以試下pccw

apply過 唔理me

搵左幾耐工?

試用期唔係三個月咩
隔成10個月

你一畢業即係搵到工?

呢個我明,我都係hea左半年先搵工

其實要做demo自己帶機去都好正常
正如你要做present都要自己帶notebook啦
但問有無結婚拍拖就真係怪左D

佢應該唔係IT人?

佢應該唔係IT人?

佢應該唔係IT人?

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

仲有咩選擇

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

咁誇張

屌,而家想進修都咁難

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

求介紹
我可以in果陣present得好似好有料咁

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

求介紹

上jobs DB 打 Analyst Programmer (BI)
不過出手超低,吸夠經就肯定走人
自己值幾多錢,第一份工未必會知
但轉得一次兩次你就會知

但好多人以連登/poly條假數做標準
average要18/9k

老實講,17K係合理
但17.5/18就睇你自己

唔好睇少500/1000,心理關口黎

500-1000你追成年先追得返 袋左就係咁

所以係心理關口
起手17定18去到後面好大分別下
我起手15追到氣到咳埋
而家做夠兩年先23

16起手追左兩年先23

我仲低過16

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

求介紹

但轉得一次兩次你就會知

老實講,17K係合理

所以係心理關口
我起手15追到氣到咳埋
而家做夠兩年先23

16起手追左兩年先23

我仲低過16

有料一定追得返

讀OU真係為張沙紙條
老實講,情願做一年野

點解會請

最主要係請唔到人

咁誇張
咁IVE仔應該好好多

求介紹

但轉得一次兩次你就會知

老實講,17K係合理

所以係心理關口
我起手15追到氣到咳埋
而家做夠兩年先23

16起手追左兩年先23

我仲低過16

有料一定追得返

之前兩年半都係得12K....應該無人夠我低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞