[不要跟笨強爭論] F1 2021 意大利站 賽後 討論區 4

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
如果無廠加入係咪要用benz偈了
MIA話佢判罰唔係睇結果架
誰信誰傻
FF mode:到時叫康打再回歸
好似連audi賽車部門接近收皮
FE果面最初VW擺哂兩間去玩
結果依家都抽返audi出嚟
所以2025應該係波子入嚟
2025年冇車廠入 睇紅牛係咪繼續燒錢去整新偈
反正佢呢幾年會繼續請引擎部門既人
如果真係唔想洗錢整既
唯一應該得返蕉偈可以用
珍 成件事最唔好睇就係個轆令隻黑狗低頭太racist如果只係剷左出去or個轆打中其他18位車手我覺得FIA都唔會罰MAX
早兩年先同蕉炒翻左
波子會唔會重返LM
冇計 規則係咁寫明
每間引擎廠上限4隊車隊用
紅牛就係同蕉鬧翻咗
所以先寧願洗錢同康打買偈 再提出凍結引擎研發
但季初已經傳紅牛同波子傾好
只要2025新偈冇咗MGUH呢個麻煩嘢
就會孖住紅牛一齊玩
放棄啦好多人選擇性失明
講真 要講既都講哂 d咸狗仔用屎眼睇野 唔好哂口水啦
係個碌打到人
會令人覺得呢項運動安全性唔夠etc
FIA一直都想避免呢啲事
「總之就係max撞咗ham出去啦,ham對住佢都唔可以再做君子喇」
走左無耐 又返去做咩
Audi個名好似臭臭地
無波子咁好
可能反高潮用bugatti
問題係啲罰則完全唔consistent
你真係想avoid incident 係銀石果場嘅罰則就唔可以咁輕 就係果次嘅罰則會令到車手覺得就算撞咗都係10秒 咁我仲有時間追返 佢哋就會選擇去take risk

其實今次意外如果max彈起冇彈咁多 又或者如果ham冇繼續squeeze 基本上兩個都仲可以繼續鬥 所以係racing incident 我覺得係合理
都係個句啦 我地咸蛇撞人梗係小問題
嗱 撞親我地咸蛇就唔同講法啦
而家23年波子 Audi 玩LMdH 組
如果出呢隻牌,個noise 已經夠爆
係怕佢做下游車隊啫
好似冇賽車部門
出hypercar俾富豪打下飛機咪幾好,唔小心打爛左個招牌得個搞字

賽車留返俾波子同4環分別玩唔同賽車就好
依兩間合作都應該有睇頭
始終覺得 sausage kerb 好弱智,原意就整慢甚至整爛你架車,等你唔敢出 track limit …

但講真出左 limit 你咪查佢囉 … 無腸仔唔會搞到呢次無哂位咁炒得咁甘

第一場不停出 track limit 你又唔周 …
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞