[不要跟笨強爭論] F1 2021 意大利站 賽後 討論區 4

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
食個大快活,開心吓
友善之鬼!
唔上訴=MIA啱
冇錯! 你啱!
Yeah!
係!你啱!
下站2個星期後
仆街啦仲要互屌2個星期
世界大戰
多謝MIA
唔使屌嘅, 認同就得
開心仔!
應該倒轉諗
其實咁樣係局鳩rb下場一定要換
認同之鬼
呢度得零星三兩隻啫
出面先多狗隻狂吠

最唔明就係話Max無睇咸狗死得未
咸喺度入緊後波,會有咩事
今年唔夠悶冇趕走到班netflix撚
原來轉黎呢度
俾你地睇我地反足咁多年唔係冇原因
有人爆 engine nonono 個個拍手

https://m.hkgolden.com/thread/6565192/page/6
貼返條例過嚟先

佢個寫法係按防守車手角度出發,假如防守車手離開咗racing line去防守嘅話,就要喺自己架車同賽道邊緣中間留至少一架車咁闊嘅空間俾進攻車手。

句嘢無出現平唔平排嘅問題,呢樣係真嘅,亦都明點解巴打一路攞嚟做point 爭論,不過呢條例唔存在對手同防守車嘅相對位置嘅問題,只要進攻/防守車手離開最佳線路,佢就歸呢條例管。今次呢個case,咸離開pit exit line 同入T1 嗰陣佢都唔喺racing line 上面,佢係呢條例嘅subject。

喺入T1 嗰陣,咸唔喺Racing Line 上面,佢出T1 嘅時候就要留一個車位俾對手(Max)。但係出T1 緊接著係T2,咁用條例嘅logic,T2 嘅apex 應該留返俾Max。因為Max 入T2 嘅時候off line,出T2 嘅時候Max 要留位俾咸。

現實情況,腸仔膊當然算係賽道嘅一部份,所以咸已經留咗一個車位闊嘅空間,Max 自己炒落咸到,累人累己
Max再唔落車
而喊又郁到嘅話
畀佢一鳩撞埋牆都似

Max冇check 下個碌可唔可以碌死佢就真係失策嘅
請尊重! 謝謝!
正評係比個標題的
庇護工場
都係嗰句
喊出pit唔睇燈
我嬲足咁多年
算啦,好彩同班當年高登仔圍左爐開心愉快齊反咸

講真呢度請認真野都冇人會聽或者識聽, why so serious

一早講左 F1 係一個要用心睇既運動, causal viewer 佔大多數呢度就變波台架啦
開PO條友咁熟口面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞