玩咗witcher 3差不多兩年,仲未爆

327 回覆
159 Like 29 Dislike
CRPG 以前係叫RPG
而家有新式既出現所以佢地先叫CLASSIC
仲有MMORPG 有連線原素又係分開計
仲有DIABLO 果種以刷裝為主既又另計
might and magic 果種會打兵打交既又另計
每一種rpg 都有自己既特色同優缺點
要分清睇每一種遊戲先可以知道佢係咪好玩
然後都係講返光譜論,邊隻game 屬於邊一種要睇下佢地最靠近光譜既邊一邊
唔可以一碌鳩話rpg 就講完
係好玩
但係太容易
記憶中只輸過一兩次
無乜挑戰性
其實唔明可以睇下啲youtuber 既解釋
故事難明咪搵解釋
戰鬥難玩咪搵攻略
唔洗一定要自己明架喎
較到最難嚟玩
我嗰陣都輸得少 喺隻game一開始最窮嗰陣成日all in打牌賺錢
而家連點玩都唔太記得
我用RPG黎分係一個失誤
因為以前個分法就係RPG還RPG ACT還ACT
ARPG就係DIABLO類
不過呢個唔係重點
你講到DS個故事咁隱晦
問你講乜又答唔出
咁一定唔洗代入啦
因為你都睇唔明
唔敢直接回要圍爐打j
無玩過witcher 系列建唔建議直接由witcher3開始?
屌你咩即係你都唔知講乜
唔知講乜既game洗乜代入
當動作game玩就得
上連登都要人附和仲慘
做人一D自信都冇
捨得話我知DS故事未?
拿 我所指既rpg就好隱晦既
唔識可以去YouTube睇解讀
我冇義務話你知
其實無咩問題
應該好多人都係無玩過1,2集 直接玩第3集
玩玩下就會wiki查番
同埋1,2集算係外傳黎 第3集先係講番小說條主線
痴撚線連登仔

w3 同 DS 都係ARPG 啦,關明唔明故事鬼事咩
bloodborne 同隻狼故事易明啲唔通就當ARPG 而DS 唔當咩
咁係時候玩埋rdr2
其實呢….witcher 3呢….係card game….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞