玩咗witcher 3差不多兩年,仲未爆

327 回覆
159 Like 29 Dislike
https://youtu.be/zgqz8Je7P0s

爆完機睇呢條片,勁有 feel
佢啲對話,可以令人好投入

玩到停唔到,我本來係唔鍾意玩卡,但都攞左 gwent 嗰 trophy , 好好玩

音樂無敵,劇情又係不得了(我無睇小說)

咀咒左嗰個BB 真係難忘,玩到嗰度都好傷心

要學識轉轉斬,但我到爆機都係學唔識
變左做 Iron Man 版嘅 The Sims
仲玩緊Witcher 1堆小故事
https://youtu.be/ehjJ614QfeM
呢段都係,爆咗2次機先發現dlc個trailer
如果game事後有得玩呢個結局嘅選擇就好
1.殺
2.放
3.搵吸血鬼fd幫手

btw夏妮個段描寫又係世界級
長髮公主
三隻小豬真係豬
小紅帽賣毒品
魔豆變三色豆
都無理由咁多印度人架
小紅帽係最gag 笑到仆街
仲要關鍵位 唔幫襯就
原著triss 係大嬸黎咩
最近先係steam買黎玩
重係血腥男爵個到
有無裝埋DLC
而家先入會唔會太遲早排爆左ZELDA而家好空虛
講真唔係個個啱玩 我買完玩幾個鐘就棄左
其實隻game 真係玩到二週目先有完整遊戲體驗

去到二週你技能點基本上夠係法印、藥&炸彈、劍三樣都點到夠用,再加上一週儲落夠錢、素材整

然後boss數值調整左,你唔飲藥水+炸彈其實好多boss都唔係咁打得入,結果就真係好似個Witcher咁係打怪之前要飲定藥水、剪藥,落定劍油去打

咁作為一隻RPG你當然都可以靠刷lv&裝備數值去屌打一切啦,但單機game你用咁多時間刷把撚咩
其實好多人(包括我)第一次玩都係玩咗幾個鐘就棄咗
但第二次的起心肝玩咗二十個鐘左右就完全投入咗
玩完witcher3再空虛多次
幾個鐘根本都未真係開始玩
個啊婆係比鏡子大師詛咒
個世界觀真係做得好好
我買goty 版
直接裝埋呀
一爆咗血與酒個下見到triss 係屋企不過無新對白個下好灰 成個世界好似都空洞咗無動力再打d 支線
去到大城市先感受到個世界幾咁多姿多彩
我開始直頭玩到忟,開頭無關閉個自動置中功能,攪到不停轉黎轉去,同埋最緊要較返光啲,否則好多時要用火把好撚煩
仲有個狼人殺咗自己老婆又無咗記憶
以為老婆失咗蹤叫主角幫手搵
最後妻妹比錢主角叫佢唔好再查
如果揀繼續查出真相個狼人同妻妹就是但一個要死
可以玩成年既話已經等到zelda 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞