玩咗witcher 3差不多兩年,仲未爆

327 回覆
159 Like 29 Dislike
人生必玩遊戲
一隻witcher3
一隻rdr2
冇玩過1,2,直接玩3,d劇情有時唔知Up乜
大家結局線點揀?Witcher 2開始玩過黎個人勁憎niffgaard…但個northern king又閪,肥老D又要殺我d fd….真係點揀都死…
玩到尾ciri 要犧牲自己個段

如果你投入嘅話佢閃返d你同佢相處嘅畫面

每一個你揀為佢好嘅決定 到最後成功救到佢真係好感動
我都未打完 (其實玩左好少)
呢隻game d副線劇情都唔馬虎,真係好有heart
我自己都係冇玩12
開頭都唔知2個女主係邊個
但玩玩下都了解到佢個劇情
同埋D劇情成日都會想當年
都可以了解到小小
打大部分怪既操作一樣
unlock左rend (long press heavy attack)可以無傷打爆eredin

sign變化唔多, 只係輔助既作用, sign build都係gimmick野

crossbow廢到無人想用

一開始會覺得好垃圾,之後慣左就還好

base game combat變化好少, DLC進步左好多, 有多啲mechanics

利申:絕對同意呢隻game係一生人必玩一次既game
應該玩完石之心先玩血與酒
血與酒完美結局
依加GOTY 2折又心思思想買
會出PS5版?
rpg同恐怖game比
代入唔到主角仲要用幾十個鐘去做一件你唔明點解要做既野
你話搵返triss就話姐 3集都有出現過
戰鬥系統廢到愧對arpg 個a
如果有玩頭兩集咁實知ciri 係邊個同點解要搵
狂風刀法由頭屈到尾
轉轉斬又係屈機,大佬都可以屈死
同時炸彈又係另一樣垃圾設計
唔少技能都係浪費點數
隻game係一隻好game佳作但係要稱上神作真係overrated
有個改到成隻DS咁
自己揾下
正常都比較多接觸3先嘅
玩完3 再玩返12 再睇返小說
覺得就算一開始就接觸3 ciri 個位都沒咩問題 好清晰嘅主線帶到去後面
我特登睇功略揀,投入到真係當自己個女咁
頭兩集好似提過吓咋喎
我玩過2完全冇印象佢有個養女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞