玩咗witcher 3差不多兩年,仲未爆

327 回覆
159 Like 29 Dislike
玩開jrpg既我R曬頭
咁固定主角既game應該叫乜類型
ciri異世界歷險
昆恩大法好
有特登儲齊套牌
玩witcher係玩佢side quest同explore個世界
啲side quest好多都勁黑暗
最記得有個要去塔度救女點知反殺左個男npc
witcher3既缺點就係
會令到你覺得其他game唔好玩
條仔點都死
小說世界係唔太多怪
Witcher乞食夕陽行業嚟
我諗九成玩3嘅都冇玩過1,2
利申都淨係玩過3

另一個印象勁深刻既quest就係dlc入面湯匙呀婆
隻game俾我既衝擊真係而家好多rpg都做唔到
巫師三係製作上真係無得頂,但係我偏偏對個故事興趣不大,當然女主角線係鍾意的,我都好遺撼,我反而鍾意Dragon Age,Mass Effect果類,唔知樓主岩唔岩。
固定主角都有好多款
例如都係計RPG 既DIABLO 都係固定主角
但唔係JRPG
魂系列玩法既仁王都係固定主角,但佢係魂玩法
其實好多時候JRPG 除左固定主角同埋多數情況下回合制(不過tales 一早已經唔係)之外
JRPG 最大既特色都係講緊主角成班人既成長同羈絆
咁所以就算唔再係回合制既FF7 重製,tales 系列同埋異域神劍咁,同以前既FF 呀CHRONO TRIGGER 呀果啲都計係JRPG
前者有戰鬥 冇劇情 有少少世界觀
witcher3就相反
係ARPG我都中意由其對啲中世紀背景嘅特別有興趣
我玩中等難度,打隻青蛙都用左一段時間,不過好睇著咩裝,試過著狼裝打狄拉夫唔夠打,轉左熊裝同加強法印強度就ok,反而打得幾輕鬆
我都係,但打過左
後來我發現dlc 係冇最高難度爆機成就
於是即刻改返中等難度推過佢算
得傑佬同第一集俾傑佬斬死條女好正
用𠴱隻識講野dump石頭 troll做主角
但game版先貼地
中世界既卡驚仲要有公仔已經幾稀有我估
仲邊有太複雜既機制
自從玩埋blood and wine已經無game吸引到我
咁你有冇玩kingdom come
未聽過,ps4有嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞