不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
olaplex No.7幾好用
試過敷四十分鐘
我差唔多20分鐘鼻頭額頭已經乾

同埋我同一時間有石頭瘡 有暗粒 有暗瘡
但fu完唔覺得有咩特別 仲買左10塊裝
用緊隻台灣牌子SHRD個蛋白霜(洗完頭吹頭前用)同髮尾油(朝早用)
So far用咗兩個幾月效果都唔差
想問有冇去黑眼圈嘅眼霜推介
自從返工後唔知係咪日日對電腦 對眼成日都好攰
瞓覺會不自覺捽眼 再加上之前眼周敏感 搞到黑色素沉澱
眼皮都黑埋

本身想買clarins紅色個枝 又或者平平地買AHC極致光芒眼霜
想睇下有冇其他推介
有冇絲打用過nubody 係咪真係有用
比你滅咗火本身仲想落單
用開表示好好用喎
消炎保濕全部都好有感受
只係真心好貴
會唔會係留係冷氣勁嘅地方所以快抽乾?我都試過
平時捽埋面膜袋入面嘅精華30分鐘係一定無問題
乾肌有咩粉餅補妝推介
平時冇乜注意護膚
剩係用洗面乳
但呢一兩年開始覺得塊面有啲柴皮feel
鼻啲黑頭開始明顯
額頭位就算抹極都係有啲反光油油地咁
新手完全唔識點上路好
可能我真係唔夾
消炎效果睇唔到 保濕既話未需要用到咁貴
想問下大家有冇咩粉底推薦
主要想持久啲同埋遮瑕度高啲
伸利混油肌
請問有冇防曬推介?混合肌 面乾 搽親防曬都起擦膠碎
大家抗老化防皺紋係咪保濕然後用retinol就夠?
保濕諗住用factiv
retinol仲睇緊..
有冇人有推介?
開架canmake 夠保濕易推
Excel呢排限定防曬都係夠保濕易推

呢兩隻用完底妝都冇打交 又唔笠
呢排用緊kp出個隻粉餅唔錯 佢係膏狀印幾下就搞掂 我乾肌用都覺得夠保濕 遮瑕度都夠 妝感唔太明顯
有無卸妝介紹我用黎落防曬
用過curel 但會爆粒粒
我都想知
Nars natural radiant longwear foundation 同埋Estée Lauder double wear 都好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞