不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
rare beauty 夠透薄 sephora $254
一年四季都有用 真係百搭
我都想知
朋友介紹triology
試過打PICO想去紅印 但唔知係咪個陣皮膚唔穏定 打完大爆發
等我分享下食supplement
皮膚本身好差
(黃,毛孔大,泛紅,出油,有暗粒,有小小凹)
但一食supplement 維他命E400
食幾日,已經皮膚真係靚返好多
覺得白咗,細緻咗,出油少咗,生小咗暗粒
所以我覺得食物重要過skincare product

依家食緊E400+紅蝦素+茄紅素

食咗紅蝦素+茄紅素就覺得有皮膚firm咗
不過就唔肯定係唔係心理作用

Skincare 用緊SKII精仙水only
單純覺得佢保濕得嚟又冇B5咁笠
想知Estee Lauder 枝藍色水係咪真係咁正
大約$700 一次pico
包條眉, 針清, pico +full保濕mask
針清係用夾黑頭方法
算唔算貴?

早排做咗間係咁嘅package,覺得幾好
自己覺得d人唔算 hard sell
係咪之後幾日冇敷mask?
只係覺得唔使夾眼毛,好爽好正
我試過打一次 但個陣面勁污糟 好多粒粒 都有退到 但想睇有冇再好啲嘅野快啲解決 啲印留左成年係到
我覺得算平啵
楓之寶
屈臣氏or萬寧有
香味舒服 細粉 咁貴 個使用感一定係好
但完全唔會控到油
夏天混合我都溶妝
油性肌唔洗諗
有呀 本身敷面膜都幾密下 特別打PICO前後呢啲日子
再下一次去打美容院叫我個日都係唔好打 做果酸消炎先
我個陣都係做咗清潔AQUA PEEL先再打
而家塊面都無咩粒粒 都係有紅印但已經淡咗好多 同埋本身自己皮薄又顯血管 好返之後都KEEP住敷面膜, GEL MASK, 清潔泥 暫時冇一款特別特別出色 不過皮膚穏定返好多
我嗰個facial姐姐唔比我咁做
做完green peel
一定要我隔幾日先可以打laser
咁就唔知了,係咪佢度數打得太勁
我都係上年打完laser 大爆發到依家都未搞掂
下星期可能開始食a酸喇
你啲膚質似我咁 但我仲有啲粒粒 要清曬先打到 如果唔係啲污糟野係打返入去
會唔會面污糟啊 未清就打 結果爆出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞