不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
mediheal
想買美容儀 唔知大家有冇咩推介
筆直2-3k
gmarket係個platform 入面都有分唔同舖頭賣嘅嘢 盡量要搵返個brand自己嘅官方店
唔該晒巴打
感謝絲打
有冇絲用過ct airbrush foundation
好用嗎
gmarket而家停晒香港物流 想買都買唔到
想問下有咩保濕精華好用?本身用緊the ordinary b5,無乜需要係咪唔洗轉?
不過近排因為戴口罩講野會生粒粒,deep clean 去角質 保濕etc做左都兩個月,有d改善但係都係退唔晒,係咪精華都需要配合埋?

利申 混合肌巴
有冇遮黑眼圈又唔顯眼紋既遮瑕推介下
之前見好多人推MAC既6色遮瑕盤話遮得好呀
買完番泥結果乾到仆街又浮晒粉 已經搽埋眼霜先上遮瑕 同埋好薄咁上 (遮瑕刷同用手都試過)
但係都好顯眼紋同眼底啲粒粒 又好厚粉既感覺
然後又買左MUFE既ultra HD concealer既30號 感覺都算唔錯 相對保濕啲 但係覺得唔係好遮到淚溝最深個part黑眼圈
而家諗緊買埋MUFE白一號色做遮淚溝個條線好 定係買其他牌子好(e.g it cosmetic,NARS呢啲會唔會比MUFE更好?)
跪求各位絲打意見 搵遮黑眼圈既遮瑕搵到心好累
睇下d YouTuber 推介啦

與其煩搵唔到適合既遮瑕產品
不如從保濕入手,勤力d 敷mask
我就一個禮拜敷1-2次mask既

有無人用過medi247 爽膚棉
對去暗粒/暗瘡有無用

皮膚薄用唔到酸類去角質
絲有冇得分享下用後感?
同埋係咪要用返佢出嗰隻面膜先有用?
同問,黑眼圈邊隻好?
試過好多隻都白唔返
米粒黑頭生唔停 毛孔又粗 應該用咩洗面膏?毛穴撫子?
淨係生粒粒?有冇暗瘡

想問下大家呢支好唔好用?主要想去暗瘡啲紅印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞