不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
想問下大家有冇Eye Cream推薦
好勁黑眼圈
或者色素型黑眼圈有咩解決方法
大家有冇試過係olive young韓國網買過嘢?global網買過幾次覺得mark up高同冇咁多嘢買
我宜家呢幾年都會用D貴少少既粉底, chanel cushion, guerlain cushion等等, 但我呢排心郁郁想試CLP粉底, 成千蚊枝真係好肉痛但係我黎緊都會買佢個碎粉餅, 諗緊好唔好買埋
想搭單問下有冇乾肌岩用既遮瑕推介呀
冇上限 貴啲都唔怕
我都諗緊買唔買cdp粉底
啲ba好豪咁俾一堆sample俾我岩岩返去試上面
想分享下aqualala呢個牌子嘅指甲油
喺ig follow左一段時間有排朋友一齊行街買左
原來要局住買埋佢支水性remover先整得甩
同埋支remover一樣勁大陣天拿水味
個staff話比起一般油性會更快乾
其實都係要等幾分鐘 都係差唔多
同埋一用alcohol spray搓手就會甩哂
浪費左我幾百蚊!
邊間咁好?
我都買過仲要網上買一買就買6枝,佢枝底油搽完之後甩得仲快,又一定要用佢枝油洗走佢,我搽完癲到臨訓前搽,訓醒已經甩哂
我以前都係咁諗仲覺得粉底都係揸層野上面使咩咁貴,但我用完cpb碎粉,同埋Chanel枝防曬+cushion就發現靚野真係會令皮膚好睇十倍

但我之前係返到公司先化妝所以要買cushion貪方便,宜家係屋企化完先返工所以想試下用cpb粉底
岩岩上網睇價錢,Cpb 碎粉 覺得貴

次等級 平價啲
碎粉 絲打仲有乜介紹
留名想問下有冇男士既全套套裝介紹?
想要洗面 > toner > 補濕的推薦
唔係好清楚自己皮膚算咩質地 希望推介d中性d
順便都想問下點樣check自己算咩膚質
混油都好想買
想問下絲打你用cdp邊隻粉底
好 等我去試下先 唔該絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞