不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike

我都係喺iherb見佢平就買
冇咩研究
點樣搵岩自己color tone
想買岩自己嘅foundation
好似好大粒
呢排多左暗粒粉刺 有冇清潔mask推介
想買有閃粉既眼線筆/眼影筆畫卧蠶,有無推介?
敏感肌兩支都有
頭幾次用8%都會拿拿地
之後好快適應 就用18%都冇拿了
你唔係敏感嘅可以直接18%
想問一下如果啲粉刺浮出黎之後一般點處理?
係咪都係用粉刺針輕輕刮出嚟
定由得佢自己脫落?
因為我用完gel plus d粉刺就浮曬上黎
有無用過littlestardustc 啲starrytale 啲精華同mask? 好多KOL 都話好用
仲有有無人試過黎姿個xove 白松露肌底液?
用過N8同N2 mask
N8好岩油性皮膚用,質地好水好易吸收
N2 敷完明顯覺得亮白左,不過價錢略貴,只係美白功效既話寧願買其他
敏感乾肌用家表示用完佢變到正常返
copy返之前d post留過既comment先
初頭都以為廣告賣到咁行應該唔好用
前排佢唔知週年定咩減價搭個friend單買左幾樣試
吹到好勁既n3 wonder mask係好用
但我係極乾敏感肌 覺得其他膚質用會覺得有d負擔
n1 都好保濕 用完塊面好軟熟
反而最有驚喜係solskin月光精華 真係d毛孔細緻左好多
佢隻粉紅清潔面膜都正 白淨左
不過我平時無用開深層清潔 因為我驚敏感
如果平時用開其他清潔面膜應該會覺得無咩效果
覺得係好用同埋令到皮膚穩定左好多
但真係貴

而家我keep住用solskin 活肌露同n8 wonder serum
知道會轉凍乾燥前幾日就開定一枝n1咁
之前一路都會間中敏感泛紅
但so far大約半年已經無再出事
不過我身邊幾個皮膚無咩大問題既朋友用都話無感覺
幾好用但貴,寧願試其他牌子
但如果乾肌我覺得必試
冇 黑眼圈靠護膚品係冇辦法 唯有打針 平時出街就用支貴啲嘅遮瑕 遮好啲
之前上黎問過serenia食材面膜未有絲打答到我就買左
用左一個月試左幾款報告下
最有效果係伯爵茶 敷完明顯亮白,last到3-4日
但其他都last唔到>2日,感覺幾廢
上次我買除返開一包$30, 我一包可以分到3日黎敷
$10一次都還好,敷果時係幾relax,但效果黎講真係無乜
如果$10一包可以一試,正價不了
另外想問有無人用過dr.wu 玻尿酸系列
多數淨係見人講佢隻杏仁酸
N1個comment真係好同意
諗住都係透明質酸啫應該同平時嗰啲咁上下
但用落真係軟熟咗同好保濕
後續鎖水做得好就唔怕乾
N3 mask如果敏感泛紅肌都值得投資下
Moonlight serum我有包sample攞嚟搽眼覺得好似黑眼圈有淡返啲
面霜有興趣可以再講 starrytale兩款都有用過
近排做xmas sale都諗住再掃貨
N13好正 之前sample試完覺得一定要買
好明顯修護功能
今個冬天諗住靠晒佢
N1 啲精華真係吸收得幾好 唔會有層野按摩極都係面度 成日用到尾好難吱啲精華出黎
N2 N3 面膜 個人鐘意n2 美白同時做到保濕 效果明顯啲
粉紅泥膜 好難得有個mask 唔乾 但係咪做到清潔我覺得一般 唔係好推到黑頭出黎 都係最鐘意DMC
藍膜去到暗粒 但用耐左無太大感覺
多年用家 精華用咗都起碼有五六年
混油肌夏天toner 加精華覺得都夠用
有試過其他唔同牌子保濕精華 都係覺得用佢最舒服
乾燥會再加其他cream/lotion
aqua peel清表面死皮姐,唔會好乾
moonlight美白效果點樣呀
想買枝去黃精華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞