不規則分享|化妝品 + 護膚 45

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
諗住暗瘡用杜鵑花酸,其他位就杏仁酸
無得瞓
Final year日日chur deadline
愈來愈殘
好似幾多人推薦呢支
唔知black Friday 會唔會有折呢
aesop sf 有折但發現sf+過咗期
有冇人想夾sf+
想夾sf+
Tg我:omgggy
想知Foreo bear有冇用
你地去邊買?Eros無賣之後想自己網購 但100歐先免運費
想問係邊度有咁平
無野喇係我睇錯咗
50+50嚟
都抵呀~ 係喺官網嗎?
oh 原來係一支$530 仲以為$530 100ml幾抵
東涌outlet
做緊167x兩枝100ml 幾抵
琴日經過買左set
(敏感乾肌)

用clio glow cushion原意係想光澤同潤D
佢做到既但連04色都太白(我唔白偏黃)
但之後又會被蜜粉整到變霧面又乾(hea買用緊media)
但帶口罩又唔可以唔用

加埋噴maquillage dramatic mist諗住可以貼啲
但都係會甩到塊面一間間
最慘係搞到我起輕微敏感,俾左好幾次機會都係咁
佢氣味都幾勁,好似仲有酒精
所以好想試啲低刺激性又真係定到妝既mist
唔知muf白色嗰枝做唔做到,佢寫冇酒精
上網見到by terry 保濕碎粉好多好評
唔乾我相信佢做到既
但定妝效果就唔知 因為佢冇控油
但都想趁black friday 買!

另外the saem我覺得秋冬會乾、起紋
但延展性同遮瑕度真係好好
近排買咗excel遮瑕盤 遮黑眼圈真係好掂 無紋
但遮瑕力相對較弱 口罩摩擦下都係甩哂同起紋

見factiv 既b5 精華同TUNEMAKERS神經醯胺200好多人推
有冇絲打用過?
我乾到接近沙漠肌
supplement有冇推介
敏感混乾肌用Muf白色so far無事,妝感係自然光澤幾靚

缺點係控油比較弱,用埋碎粉同噴佢4個鐘後t字位岀油幾明顯,但都可能係碎粉問題或者both,同埋佢噴出嚟嘅水珠好大粒
其實乾肌出啲油係會靚啲所以我唔抗拒
但muf mist定唔定到妝?個妝有冇甩?
有啲燒燒地 見到sasa 百幾蚊
乾肌同問 極深黑眼圈
the saem乾到離哂大譜
搵唔到啱用遮暇 求推介

搭單想問埋laneige粉紅cushion乾肌掂唔掂
同埋cushion定粉底液好啲
有冇人用過cultbeauty 呢個網買野
想問香港sephora 收貨可唔可以順豐智能櫃收
有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞