新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先

339 回覆
309 Like 22 Dislike
但新加坡仲有限聚令,不過係限5個

Office甚至只可以返一半人
其實班on9次次quote完都顯示自己唔鳩識統計
由佢啦,佢哋自己最鍾意講
叻曹事叻純
關埋係香港唔好出來
我訂定飛去奧脫福睇C朗
你以為一開波就>98% 人中咗係無事?
唔貼死亡數字?
唔係否定疫苗功用 但好多人唔打係因為唔符合資格 佢有長期病之類 咁佢體質差 本來就肺炎高危
咁幾難知道 本來唔打果d人 係咪本身都有長期病 易病死
其實Delta咩料?中咗易啲死?
多咗人中係咪真係咁大問題?
依家打咗針未>98%冇事
仲2020年咩
成日quote一堆野然後就叫人自己睇

完全無分析無insight,淨係搏人屌疫苗
Over the last 28 days, the percentage of unvaccinated who became severely ill or died is 9.2%, while that for the fully vaccinated is 1.2%.

Ching爬返文先覆喇
佢呢個講法可以係冇病徵既全部係打疫苗,又可以係全部冇打疫苗

個重點係呢part人對個result影響大唔大,冇辦法既,就用現有既information去判斷,咁已經係最盡
終於搵到個有用嘅留言
唔該晒
? 你想表達啲咩
變種
打左都無用
>98%人中咗冇事
咪就係打齊2針先咁 唔係一開波就>98%人無事
死人重症少掛?
點樣叫無用?
中咗唔使入院叫唔叫無用?
定係你想講打唔打針都唔使入院?
係囉,打咗針自己唔死就算,點解啲苗撚咁撚自私咁撚仆街
我就打晒兩針再自費每日驗一次嘅
港共一心諗住同中國通關
無諗住同外國通

但現實係就算你點樣清零,中國根本就唔會同你通,佢地完全係鎖國而且唔信你香港
點解打左針感染率仲高左 係咪真係以為自己打左就hea防疫?
雖然中重症比率係少過無打針 但感染數高咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞