新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先

339 回覆
309 Like 22 Dislike
打針數比率全球最高,轉為同武肺共存後睇下最新感染數字

打針數:

最近28日已打針同無打針中招比

最近28日中招case:

中招者年齡分佈

中招源分佈:

資料來源:
https://www.moh.gov.sg/covid-19
疫苗撚: 睇唔到
死喇死喇!世界沒日喇,C朗中咗跳唔到1cm所以唯有返獌

個肺花鳩哂!今次死撚硬喇

滿意未
睇新加坡就知一比Delta攻入就乜針都收皮,但強行追求0感染又係唔係真係一了百了?
你將未打過針既人數乘返4,咪多過打晒兩針既人口lo
但病毒共存撚 唔單止想除罩
仲想開關外國返來都唔使隔離

放棄呢一年半抗疫成果
抗疫成果就係永續限聚令+隔離鎖港?
成果就係打唔打疫苗都好
大家都冇受到病毒直接威脅
呢句緊要

Over the last 28 days, the percentage of unvaccinated who became severely ill or died is 9.2%, while that for the fully vaccinated is 1.2%.

https://www.moh.gov.sg/news-highlights/details/update-on-local-covid-19-situation-and-vaccination-progress-(28-aug)
我支持連登仔話唔打疫苗
https://lih.kg/2680002
睇唔到
如果無打疫苗
猩加波死左幾百萬人啦
重症率同死亡率都差幾遠喎唔係咩
疫苗係有效
邊樣好搵啲

賣餅卡好搵過直接賣餅
唔怕,有第四五六七八九針。
中招要入ICU/聞氧/死亡年齡分佈

中招要入ICU/聞氧/死亡打針情況分佈

新加坡無拆長期病患數
又係防失業
重點係打疫苖唔等於防到感染
你講既係打左疫苗死少啲唔係防疫效能
即係話打疫苖同制止疫情無關
明唔明
Over the last 28 days, the percentage of unvaccinated who became severely ill or died is 9.2%, while that for the fully vaccinated is 1.2%.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞