新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先

339 回覆
309 Like 22 Dislike
死亡-> 與疫苗無關
d飯有用就唔駛日日食啦,食一碗就飽一世
389 cases are currently warded in hospital. There are currently 16 cases of serious illness requiring oxygen supplementation, and 6 in critical condition in the ICU. Of those who have fallen very ill, 16 are seniors above 60 years, of whom 11 are completely unvaccinated or partially vaccinated.

你唔ping埋呢句
先唔講啲人唔肯打針呢個問題,就算全世界幾十億人都乖乖地打哂針,依然會有人受到感染,因為1. 唔係打左就100%唔會受感染,2.病毒會keep住變種,所以清零係不切實際嘅夢想
Cctoy識西睇英文咩🤣🤣🤣
屌你真係笑死我,cctoy 手joke 連圖都未識睇

個圖咪寫左打晒針既deceased 得0.1%, 未打既有2.1%

自己去官網睇下人地點寫:

There is continuing evidence that almost all fully-vaccinated individuals do not suffer serious disease when infected, unless if they had underlying medical conditions that made them more susceptible. Over the last 28 days, the percentage of unvaccinated who became severely ill or died is 9.2%, while that for the fully vaccinated is 1.2%.
1. 證明左暫時有限,仲唔夠?
2. 同樣冇打你點肯定一定confirmed?
唔用總人口計用乜計?
香港做咗幾個月啦
支持封關,撐醫護

不如樓豬自己睇多次呢個圖先
0.1% 同2.1% 分別係咩黎
連仔千奇唔好打
唔通你永久限制市民生活
一解除限制咪又爆過,咁有撚用咩
我覺得新加坡而家係做緊活生生lab去試delta + 針 + 唔追0會點
打完無重症,咪可以當佢just a flu 囉弱智仔
講白啲就係斬腳趾避沙蟲

我都有個好方法可以減低車禍傷亡率,就係一世唔出街

垃圾正苦,啲專家食屎啦
兒登仔即刻好開心
屌錯人勒,你用追故模式先,我只提供數據,一句comment都無
咁天花卡介苗係咪要打3456 針?
用食飯黎比真係突顯出你嘅教育水平
ching電腦防毒係咪永遠唔update?
打針防失業
都唔知你呢啲柒頭做乜尻
又係到幫個政權維穩
政府日日用限聚令黎打壓就扮睇唔到
熱狗/波台賤畜/CCptoy/懶清醒獨特撚 :

YC/連登仔打針 ? 恐懼撚 !抗疫撚 !endorse暴政 !偽黃!

也是熱狗/波台賤畜/CCptoy/懶清醒獨特撚 :

YC/連登仔唔打針 ? 活在自我中心 以為唔打針就可以抗共 繼續成世帶口罩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞