新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先

339 回覆
309 Like 22 Dislike
Duration of protection
The duration of protection after neonatal BCG vaccination
is not well known but commonly believed to decline gradu-
ally to non-significant levels after 10–20 years. In Saudi
Arabia, the protective efficacy of neonatal BCG vaccination
against pulmonary, meningeal or disseminated TB was fol-
lowed over a 20-year period and shown to be 82% in chil-
dren younger than 15 years, 67% in the 15–24 age group,
and 20% in persons aged 25–34 years

10至20年效期
當然都要視乎流行程度,除非TB 大流行,如果唔係都唔洗打多針,正如依家唔會無端端種返牛痘一樣
準你老母
所以新加坡已經唔玩清零

英國感染率一直上升
不過死亡率一直下降
根本無得㨂……

除非全世界人唔出街兩個月…….買嘢食無人送貨,唔可以落街買嘢食
一定要繼續抗疫封關清零。。。封多一年香港唔仆街都難,香港攬炒
大陸搞到咁無自由
岩岩機場唔小心,爆一單已經爆到全國都係
多到佢要公布,瞞都瞞唔住
然後又係隔離封鎖停工果d閪野
有幾多國家經濟民意頂到
"最近28日中招case"
最右嗰幾支BAR,大膽假設,
已變種病毒overrun 現有疫苗?
其實都好明顯係statistically significant

喺度包拗頸有咩意思
因為清零係不可能
唔好同我自我介紹,唔想識你
笑死,俾政府老點打疫苗
新加坡超過7成人口打晒兩支針,8成人打咗一針,睇下最新感染數字先
https://lih.kg/hzEPBT
你自己解讀下收皮點解
有人感染左會病到死,有人感染左好似感冒咁
根本乜撚都唔洗理,等人自然淘汰就ok
中重症果d人已夠令醫療系統崩潰
唔好諗到全世界醫療都香港咁
例如本身你其他病入院,要用呼吸機
但部機比個重症武肺霸左
其實件事有無咁難明
條友自己柒左就話自己咩都無講
如果數據多到亂七八糟

任何人都說服唔到其他人

因為識睇嘅自己會睇
我幫佢地答你
冷血啲咁講,其實係

死咁啲老弱傷殘仲減少左醫療開支可以谷gdp添

只係自己屋企兩老中左仲可唔可以咁諗就係另一回事
獨裁+人民服從性高
算啦,啲人閲讀理解零分架
重要post

Push
因為60歲以上患上任何疾病都係嚴重啲同易死啲,同打唔打針唔關事。
唔關事嘅野就無highlight到
建議唔好見到unvaccinated 就覺得唔打針係原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞